středa 24. června 2015

Žloutnutí a opadávání listů u broskvoní

Ta vzniká nedostatkem železa v půdě. Nepřímo je to způsobeno převápněním, vápník jako. Později jsou žluté celé listy , kroutí se, mezi žilnatinou hnědnou a předčasně opadávají.


Ovocné stromy mohou trpět nedostatkem železa a tudíž žloutnutím , hnědnutím a opadem listů , i když je ho v půdě dostatek. Ahoj, letos jsme na jaře koupili broskvoň. Teď má listy červeno- žluté a povadlé, zdá se, že začínají i opadávat.

Na fosfor jsou náročné hlavně jabloně a broskvoně , na draslík jabloně, hrušně. Ovoce zůstává malé a bývá rovněž velký opad plodů v červnu, zvláště u peckovin. Nedostatek draslíku se projevuje tím, le okraje listů žloutnou , hnědnou, stáčejí . Broskvoně mohou trpět chorobami, jakými je například kadeřavost, žloutenka. Bělavý nebo moučnatě šedavý povlak na listech broskvoní signalizuje problém. Protože se železo podílí na tvorbě chlorofylu, listy žloutnou a jak již bylo řečeno, žilnatina zůstává zelená.


Rostliny i špatně kvetou a květy i plody opadávají. Na mladých listech broskvoní vznikají zpočátku mírně vypouklé žlutozelené, později červené skvrny nebo puchýře. Zkadeřené listy zasychají a opadávají.

Poškozené listy žloutnou , kadeří se a opadají. Kadeření a žloutnutí listů a jejich následný opad způsobují i mšice broskvoňové. Zároveň jsou přenašečem dalších virových chorob. Vhodné je se začít bránit již . Poměrně rozšířená fytoplazma na meruňkách, broskvoních a japonských slívách.


Deformace a žloutnutí listů hrušní způsobuje m. Mě se osvědčilo hnojení broskví síranem draselným. Tyto listy zasychají a opadávají tak, že v pozdním létě jsou jednoleté výhonky bez. Síra Typickým projevem nedostatku síry je žloutnutí listů , které začíná . Plum pox virus-PPV - u broskvoní se projevuje. U slivoní na listech většiny odrůd švestek se projavuje v období květen až červen v podobě olejově žlutých difúzních skvrn. V pokročilém stádiu rozvoje choroby plody předčasně dozrávají a opadávají.


Patogen napadá listy, květy a plody, výjimečně i letorosty. Listy žloutnou a opadávají. Hospodářsky významná choroba broskvoní. Postižená místa nekrotizují a silně napadené listy opadávají.


Při silnějším napadení dochází k rozpadu listů. Nekrózou mohou být postiženy i vodivé svazky, listy žloutnou a předčasně opadávají , často již v . Mšice na jaře sají na spodní straně listů broskvoní a způsobují jejich.

Znetvořené listy žloutnou a opadávají , letorosty se zkrucují a často koncem léta usychají. Návod k řešení nejčastějších problémů s pěstováním broskví v okrajových oblastech. KADEŘAVOST BROSKVONĚ Původcem tohoto obecně rozšířeného a hospo- dářsky nejvýznamnějšího . Příznaky: žloutnutí listů od okrajů (typické nekrózy ve tvaru písmene „V“), na řezu.


Výskyt: jabloň, slivoň, meruňka, broskvoň , třešeň, višeň, jeřáb, růže, líska. Malus niedzwetzkyana ) světlozelené skvrny, kresby a mírné deformace listů. U listnatých dřevin se projevuje žloutnutím interkostálních polí, přičemž žilky zůstávají zeleně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky