pondělí 22. června 2015

Bodlák okrasný

Bodlák okrasný

Kvetoucí okrasné česneky ozdobí záhony i skalku . Semena - Zahradní OKRASNÝ BODLÁK (Dipsacus sativus), neboli Štětka soukenická, nebo Lesní (Sylvestris). Je to dvouletá rostlina dorůstající do výšky dvou . V čeledi hvězdnicovitých je . Budete překvapeni jakou parádu dokáže eryngium vytvořit. Asi netušíte, že do patří do stejné čeledi jako všem známa mrkev. Napadl mě ostropes trubil. Při hledání obrázku jsem u jednoho stříbrného bodláku našla, že toto téma se zde již probíralo.


Bodlák okrasný

Ale je dobré vědět, že bodláky nejsou zdaleka jen obtížný plevel na zahradě, ale také léčivé a okrasné rostliny, nevyjímaje ani chutnou stravu. Bodlák není jen plevel, ale také okrasný druh vhodný do zahrady. Bodláky, plevel, okrasný bodlák , sušení.


Nízká okrasná tráva, 13. Okrasné trávy - přesazení v říjnu? Ocelově modré úbory na štíhlých, ale přitom pevných stoncích jsou poznávacím znamením okrasných bodláků. V záhonu přitahují pozornost . Tento pin objevil(a) Zdenka Vojáčková.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Ostatně, kdo by si mezi růžemi nebo jiřinkami chtěl pěstovat bodlák. Kořen rostliny je vřetenovitý, rozvětvený. Lodyha přímá, větvená, ostnitě křídlatá, lysá až řídce chlupatá. Ozdoba do váz, truhlíků a květináčů.


Naopak v nížinách můžete potkat i na lodyhách trnitý bodlák se zvláštním českým jménem ostropes trubil. Určitě všechny milovníky přírody . Pokud nevidíte celou rostlinu, květenství zaměníte s jiným bodlákem. Zplanělý se objevuje i ve volné přírodě. Ostropestřec v sobě bodlák. Oceníte jeho netradiční krásu?


Bělotrn vypadá jako bodlák , a není to bodlák. Podívejte se do naší galerie a nechte se inspirovat k nějakému . Blue Hobbit je sympatická, zakrslá verze máčky - okrasného bodláku. Jedná se o kompaktní trvalku, která se již od června zdobí pichlavými . Větší kulička okrasný bodlák nebo ježek? Charakteristická je jejich odolnost, nenáročnost.


Ideální jsou nejen do suchomilných seskupení. Předností okrasných bodláků je, že jsou . Eryingium – okrasný bodlák , česky máčka. Nejzajímavěji vypadá v kombinaci s méně tradičními květinami.


Uplatňuje se také v dekorační zeleni . U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete! Pcháč obecný (Cirsium vulgare), bodlák je vytrvalý plevel zejména polí s. Některé sbíráme v přírodě, např. Potřebují slunce a propustnou půdu.


Jejich výška dosahuje. Kardi je původem z Indie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky