pondělí 22. června 2015

Hmyz blanokřídlí

Zástupci: Podřád Širopasí. Pilatka švestková - larva. Ploskohřbetka smrková - vajíčka. Prezentace se věnuje řádu blanokřídlí z třídy hmyz.


Popisuje základní znaky, rozmnožování a věnuje se podřádům a jednotlivým zástupcům (včetně fotografií).

LENOVCI - ARTHROPODA třída HMYZ - INSECTA řád BLANOKŘÍDLÍ - HYMENOPTERA podřád ŠIROPASÍ - SYMPHYTA příklady čeledí: PILATKOVITÍ. Sbírají nektar a pyl z květů. Produkuje me vosk, mateří kašičku…. Odeslat stránku e-mailem. Téměř neviditelné „mušky“ i několikacentimetroví útočníci vybavení žihadlem.


Tak různorodí jsou zástupci blanokřídlého. Znaky: Velmi různorodý řád hmyzu se dvěma páry blanitých, nejčastěji průsvitných křídel.

První pár je obvykle větší než druhý. Blanitá křídla, společenský hmyz, hierarchie. Tělo se dělí na hlavu, hruď a zadeček. Mají dva páry blanitých, řídce žilkovaných křídel, dokonale vyvinuté kousavé nebo l. Blanokřídlí jsou hmyzem s proměnou dokonalou.


DY HMYZU S PROMĚNOU DOKONALOU - BLANOKŘÍDLÍ. Základní škola, Chrudim, Dr. Ready to learn Ready to review.


Check the boxes below to . Ve střední Evropě jsou nejčastějšími jedovatými živočichy včely (čeleď Apoidea), vosy (Vespidea) a sršni (Vespa). Fotoalbum HMYZ BLANOKŘÍDLÍ ČMELÁK. Metodický list: Výukový materiál byl vytvořen jako pracovní list pro upevnění učiva především o včelách, zdůraznění jejich . Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY.


Insecta) řád: blanokřídlí (Hymenoptera) čeleď: bodruškovití ( Cephidae). Pšenice, žito, vzácně ječmen a . FotoZOO - Lubomír Prause: Bezobratlí - hmyz - blanokřídlí , index se seznamem vyfotografovaných druhů.

Stránky zájemců o blanokřídlý hmyz (Hymenoptera). Megarhyssa Rhodanthidium. Počty druhů blanokřídlých v ČR a. Síťokřídlí křídla protkána jemnou žilnatinou dravý způsob života zástupci: zlatoočky, mravkolvi Obr. Mravkolev dospělec, larva. I přesto, že zlatěnky patří mezi blanokřídlý hmyz , jsou blízce příbuzné vosám a . Přestože jejich role v ekosystémech je v mnoha ohledech . Jde o jednoho z nejznámějších zástupců společenského hmyzu.


Včela medonosná Apis mellifera L. Ačkoli výzkum blanokřídlého hmyzu má na území České republiky dlouhou tradici,. Podřád: Širopasípilatka švestkovápilořitka velkáPodřád: Štíhlopasí1) s kladélkemlumci: lumek velký2) s žihadlemmravenec lesnívosa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky