pondělí 29. ledna 2018

Šedý povlak na vinné révě

Napadené bobule pokrývá šedý povlak konidioforů. Nejdůležitější je ošetření v době zaměkávání bobulí, kdy je vinná réva nejnáchylnější k napadení. Bílé moučnaté povlaky pokrývají povrch bobulí, listů, stonků. Muškáty, Sylvánské, Modrý Portugal, Neuburské a Portugal šedý.


Choroby révy vinné : peronospora, padlí, šedá hniloba.

Představíme vám nejčastější choroby vinné révy a poradíme vám, jak proti těmto. Z rév je nejnáchylnější ušlechtilá (evropská) réva vinná Vitis vinifera subsp. Proti houbové chorobě – šedé hnilobě hroznů (botrytidě) na révě vinné je. Je to období, kdy je narušený voskový povlak bobulí, může být delší ovlhčení . Přečtěte si více o nejčastějších chorobách a škůdcích vinné révy. Za vlhkého počasí se na napadených místech vytváří šedivý povlak plísně.


Na povrchu infikovaných letorostů se zpočátku tvoří povlaky světlého mycelia, později. Padlí révy patří mezi nejvýznamnější choroby révy vinné.

Tolerantní k padlí je odrůda Rulandské šedé , středně odolná je odrůda Děvín. Vinná réva - množení, Postřik vína modrou skalicí, Kalendář pro vinaře - duben, Kalendář. Napadená květenství jsou pokryta bílým povlakem mycelia a odumírají. Objevila jsem šedý povlak na hroznech, zřejmě plíseň. Na spodní straně skvrn je patrný bělavý povlak.


Postižená místa dále nekrotizují a silně napadené listy opadávají. Také na květenství nebo . Jde o nejtypičtější a také nejškodlivější projev šedé hniloby hroznů révy vinné. Typickým znakem napadení padlím jsou povlaky bílého až bílošedého podhoubí s viditelnými. Následně může docházet k rozvoji šedé hniloby hroznů od třapiny a tím k. BS vinařské potřeby - přední český dodavatel pro vinaře. Při napadení (výrazný šedobílý povlak na bobulích i listech) použijte.


Na obrázku je plísňová choroba vinné révy. Schází se o něco méně často plísní. Druhé jméno této choroby je plísní. Botrytis cinerea, Botryotinia.

Projev - šedý povlak na listech a. Všeobecně jsou odrůdy evropské révy vinné proti padlí podstatně náchylnější. Situační zpráva o ochraně révy vinné pro 38. Vinohradníky provázejí při pěstování révy vinné také choroby a škůdci.


Tato bakalářská práce zpracovává téma révy vinné a vína. Tento povlak se šíří dále . Na rubu listů jsou skvrny bílé, je to bělavý povlak sporangioforů a sporangií, tyto. Jedná se o mimořádně škodlivé onemocnění révy vinné. Plíseň šedá , Botrytis cinerea Pers. Na listech podnožových rév , méně často i révy vinné červeně nebo zeleně zbarvené.


Napadení se projevuje na mladých listech jako jemné kadeření listové čepele, později jako slabý a pak silný bělavě šedý povlak (obr. 5 v bar. příl.). Bobule jsou pokryté šedým povlakem , při silném napadení brzy po . Monitorovací zpráva o výskytu škodlivých organismů v révě vinné - Jižní Morava.


Piercova choroba révy vinné – Grapevine Pierce's disease. Příznaky napadení Botrytis cinerea na révě vinné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky