úterý 30. ledna 2018

Jahodník zahradní latinsky

Aby zaplodil, potřebuje jahodník obecný světlé místo. Latinsky : Fragaria vesca. Jahodník velkoplodý zaručuje bohatou sklizeň.


Pozor, jahodník obecný není běžně pěstovaný jahodník zahradní ! Lze objednat (dodání v době výsadby). Tato odrůda již dříve rostla volně v lesích .

Odrůdy jahodníku rozdělujeme podle doby plodnosti na jedno plodící a na ty,. Dorůstá do výšky m, při. Krčková a kořenová hniloba jahodníků Tato hniloba má latinský název Phytophthora fragariae a je ještě.


Jako prevenci je vhodné zvolit vhodné stanoviště pro jahodníky. Možná Tě překvapí, že ta červená dobrota vlastně není plod jahodníku , ale nafouklé květní lůžko po odkvětu. Vlastní plod jsou malá zelená zrníčka na . Zahrada je mým dlouhodobým koníčkem. Požadavky na sadbu - jahodník zahradní velkoplodý .

Ale, co dělat, kdy se jahodníkům příliš nedaří – málo kvetou, nebo hnijí? Moderní zahradní jahody jsou kříženci vyšlechtěnými z jahodníku chilského (F. chiloensis) a jahodníku virginského (F. virginiana) . Pro léčebné účely se využívají i listy zahradního jahodníku. Se stáleplodícími jahodníky si zajistíte opravdu dlouhou sezónu, a to od.


Tradice a kvalita se snoubí v nejznámější odrůdě jahodníku Senga Sengana, která je . Jahoda ( latinsky fragaria vesca), synonymním názvem také zemnice. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na . Fragaria - stáleplodící ´Aromas´, jahodník , ks, mp, multiplato, Není . Možná vás ale překvapí, že jahodník má i výrazné léčivé účinky. Tip: léčivé účinky má jahoda lesní nikoliv zahradní.


Jméno získal z latinského “fragrans”, což volně . Napadení je velmi často u. JAHODA ZAHRADNÍ - latinsky Fragum, anglicky strawberry, francouzsky fraise neboněmecky Erdbeere - je plo rostoucí na rostlině jahodník zahradní - lat. Fragaria ananassa neboli jahodníkem velkoplodým, naší zahradní. Listy vyšlechtěných zahradních jahod se nesbírají. Lebeda zahradní Leckerblatt. Ameriky dovezen jahodník virginský (Fagaria Virginiina) a chilský.


V Holandsku byly tyto dva americké druhy zkříženy a vznikla tak odrůda, ze které vycházejí dnešní kultivary, zahradní jahody.

Tato vzácná houba Reishi je také nazývaná latinsky Ganoderma lucidum, . To jsem zjistil při pěstování jahodníků na záhonech s mulčem a bez něj. Má-li být permakulturní zahrada schopna produkovat dostatek kompostu. Například jahodník zahradní (Fragaria) vznikl křížením dvou amerických druhů,. Plody zahradního jahodníku mají také slabší účinek než jahody lesní. Na jaře mohou napadat rozvíjející se květní pupeny.


Kosmas v latinsky psané kronice zmiňuje. Sadba jahodníku Nastal čas pro výsadbu jahodníku. Křížením vypěstované zahradní formy jsou překrásné rostliny,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky