pondělí 22. ledna 2018

Housenky ukázkové druhy

Larva motýla, druhé stadium jeho vývojového cyklu. Líhne se z vajíčka, prochází několika (obvykle pěti, u některých druhů i více) instary, fázemi. Celkem u nás najdete pět druhů drvopleňů. Začněme hezky od začátku, tedy vajíčky. Samička drvopleně obecného je klade na živnou rostlinu, . Díky trsu kopřiv, který ponecháme v koutě zahrady, se může vylíhnout hned patero druhů baboček.


Otakárek si zase smlsne na kopru, který mu . Poznávací test na téma: Jaký motýl se z housenky vylíhne? Jako odpověď zvol jeden z malých obrázků. Správnost odpovědí se dozvíš na konci testu. Následují dvě píďalkovité housenky , které jsem si netroufla určit, protože jsem našla několik hodně.


Housenky babočky admirála snad mám správně. Některé druhy housenek se dají těžko rozeznat, jsou si dost podobné. Pak nám ale došlo, že musíme myslet i na housenky a jim přichystat hostinu – druhy rostlin, kterým říkáme „živné rostliny“. Tyto rostliny není třeba vysazovat.


Přitahují pozornost lidí s jejich neobvyklými křídly, které mají složitý vzor. U každého druhu je možné zobrazit živné rostliny jeho housenek (ikona ). Aktuality - informace o aktualizacích obsahu stránek (nové druhy či fotografie). PROHLÉDNĚTE SI UKÁZKOVÉ ČÍSLO ZDARMA!


Začneme-li se blíže zabývat jednotlivými druhy , s údivem zjistíme, jak obdivuhodně jsou. Nejen housenky , ale také kukly některých druhů motýlů, umí dobře imitovat různé předměty. V Manchesteru tvořila jen populací drsnokřídlece březového. Ochranářsky významné druhy denních motýlů v sledované oblasti.


Mladé housenky přezimují společně, po přezimování žijí samostatně. Byla provedena ukázková péče o stanoviště, kde byla redukce křovin podporována vhodnou . Molovka tújová (Argyresthiinae) napadá všechny druhy tújí a rovněž cypřišky. Od konce května se pak líhnou první špinavě zelené housenky , veliké asi mm,. BEKYNĚ MNIŠKA housenka (larva). Title: Činnosti se zvířaty v předškolním vzdělávání - ukázkové strany, Author:.


Jedním z nejčastěji vybíraných druhů zvířat pro návštěvní programy je morče. Tam se housenky nejčastěji přichytí před zakuklením. Rozdíl mezi žírem housenky zápředníčka (1) a larvy vrtalky ( ) – vlevo horní strana.


Ukázkový čerstvý žír housenek zápředníčka polního (skeletování) – nahoře . Manipulátorské housenky krásně modrých ostruháčků nabízejí. Vědci si mysleli, že vztah mezi housenkami ostruháčků a mravenci je ukázkovým. Všechno bylo naaranžováno a srovnáno jako v nějakém ukázkovém domě.


Jsou ale velmi odolná a pružná, takže se z nich dají krásně tkát až ukázkové pavučiny. Existují ale také pavoučí druhy , které jsou vegetariáni. Nejen červi, housenky , brouci a sarančata, ale také pavouci jsou výživní, . Ukázkové hodiny pro rodiče, které jsme za ty roky s manželem navštívili, byly vždy příjemné. Zejména u mohutnějších druhů bývají tyto rostliny označovány jako liány.


Mučenky totiž občas poškozují housenky jistého druhu motýla, který na listy klade.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky