neděle 21. ledna 2018

Pilatka švestková obrázek

První příznak výskytu pilatky švestkové je přítomnost hnědých puchýřků na spodní části kališních lístků květů. Uvnitř puchýřku se nachází vykladené vajíčko. Na slivoních škodí dva druhy pilatek, a to pilatka švestková (Hoplocampa minuta) a pilatka žlutá (Hoplocampa flava). Pro ochrany považují za jeden druh. Tělo dospělé pilatky švestkové je téměř černé, 4-mm dlouhé.


Larvy jsou bělavé, žlutavé nebo zelenavě bílé. Je to přesně tak, jak tušíte, larva pilatky za svůj larví život několikrát přeleze a zničí těch švestek víc, než se v zemi zakuklí. Dospělec: pilatka švestková je celá černá, pilatka žlutá je žlutohnědá s černými.


Pokud nedochází k redukování počtu pilatky , může dojít k velkému snížení výnosů. Larvy se líhnou na jaře před květem švestek. Popis: Způsobuje červivost mladých plodů.


Na mladých plodech těsně po odkvětu najdeme drobné černé otvory. Pilatka švestková a žlutá. Proti pilatce jablečné se provádí chemický postřik na základě počtu vajíček . Obrázek z NATURA Rock Effect 1ml.


Prosím o radu co mám dělat,posílám obrázek listů švestky,děkuji. O stupeň zpět - Hoplocampa - pilatka. Hymenoptera - blanokřídlí čeleď Tenthredinidae - pilatkovití rod Hoplocampa - pilatka. So Fresh Mineral Rouge Powder) g švestkový květ.


Drobeček na obrázku se nápadně podobá druhu pilatka švestková - Hoplocampa minuta. Ta se také po vylíhnutí živí . Horší je, že se přidala na mnoha stromech pilatka švestková. Tohle je nepřítel číslo jedna,“ smutní nad výskytem pilatky Novák. První zvíře , které uvidíte na obrázku , odhalí tajemství vaší osobnosti!


Bílé lepové desky k odchytu škodlivého hmyzu ( pilatka švestková , pilatka jablečná, pilatka žlutá atd.). Lepová past pro zachycení škůdců. Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích). Staří pamětníci tvrdí, že ani poškození pilatkou švestkovou a žlutou se nevyskytovalo v takovém rozsahu jako . Mezi významné zástupce patří pilatka švestková.


Slivoně: vajíčka svilušky ovocné a píďalky, nymfy puklice švestkové, vajíčka mšic,. Podle jeho sdělení je situace s tmavkou švestkovou vážná zejména okolo. Zvláště pilatka švestková způsobuje značné škody na kvetoucích švestkách. Její housenky vyžírají části.


Desky jsou v bílé barvě s obrázkem. U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky. Na konci kvetení přilétá pilatka švestková a žlutá a způsobí první červivost na plodech.


Doplň podle obrázků do tabulky druhy zeleniny,část pro kterou se pěstuje a zda je. Osenice polní, pilatka švestková , merule mrkvová, třásněnka hrachová, . Volit odrůdy, které nejsou vyhledávány pilatkou v takovém množství, že by tato. Ke konci týdne s nakvetením jabloní nutno počítat s letem a kladením pilatky jablečné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky