čtvrtek 21. dubna 2016

Mravenčí královna

Oplodněná královna shodí křídla a snaží se založit novou kolonii. Velké dělnice s neobvykle vyvinutými kusadly . Co dělají mravenci po smrti. Při nich královna „ otrokářů“ zabije královnu hostitelského druhu a klade potom v . Mar Těžko najít společenství, které by bylo tak závislé na vzájemné spolupráci, jako je tomu u mravenců. Tito živočichové jsou nesobeckostí přímo .

Mar Královna je větší než dělnice a po celý život klade vajíčka, z nichž se líhnou všichni mravenci kolonie. Mravenčí královna má svého majordoma. V mraveništi může být jen jedna, nebo . Oct Vypravili jsme se do mravenčí zoo. Jsou dva hlavní druhy mravenců - černí (nebo také zahradní) mravenci a. Jan Nejjednodušší variantou je sehnání mladé královny během rojení. To se odehrává několikrát do roka a to nejčastěji během léta.


Některé druhy mravenců žijí v koloniích, které mají jednu královna , zatímco u jiných druhů se vyskytuje více královnami. Přestože v České republice existuje asi .

Sep Housenky modrásků se naučily imitovat mravenčí královnu a díky tomu si užívají péče celého mraveniště. Zakládá-li královna hnízdo samostatně, ani tehdy se všechny . Dokonce i královna mravenců Pheidole dentata utíká sama. Běžný mravenec lesní se dožívá obdivuhodných až let, zatímco královna i déle než dvaceti let. Za svůj život zplodí až 1milionů potomků. Aug Zjistěte, jak dlouho může žít mravenčí královna.


Poznejte práci mravenců teplonošů. Nebo se třeba podívejte, co krade mravenec loupeživý. Proč se mravenci zabydlují v domech a bytech?


Jul Létající mravenci se objevují výhradně v červenci či srpnu. Aug mravenci žijí v dokonale fungujícím společenství. Královny mravence faraon jsou velké – mm, tělo mají žlutohnědé, přičemž hlava je o něco tmavší. Dělnice jsou na rozdíl od královny sterilní. Jun Při napadení kouše a do rány vystřikuje je který obsahuje kyselinu mravenčí.


I mravenci totiž vedou války, vykořisťují a zotročují jedince stejného či jiných druhů…. Sep Na první pohled je to mraveniště jako každé jiné – mravenci v něm šurdí. Pro každou podskupinu jsou zobrazeny shora dolů: dělnice, královna , samec, . Uvažoval jsem takhle: mámy přece své děti rozvážejí, kamkoli je potřeba.


A při těch tisících a tisících potomků by měla být mravenčí královna hotová taxikářka.

Jul Královny , samci a dělnice. Podívejte se na pracovité mravence zblízka. Naše královna je v pořádku, ale nebezpečí se objevilo na louce.


Pomoc potřebuje mravenčí královna Mika a nejen ona, ale všichni mravenci na louce. Může se totiž dožít až let. I proto mraveniště stále žije .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky