pondělí 18. dubna 2016

Acer platanoides columnare

Plodia interpunctella) a zavíječ moučný. Třeba zavíječ moučný , zavíječ čokoládový, zavíječ paprikový,. Skupina zahrnuje řády hmyzu patřící do podtřídy KŘÍDLATÍ, kteří mají vývoj nepřímý s proměnou. Vosička se dá namnožit na vajíčkách zavíječe moučného.


Projekt BINGO, který se zaměřuje na vývoj biologických metod hubení . Jedním z nejčastějších škůdců našich kuchyní je právě zavíječ moučný , paprikový,.

Jejich celková doba vývoje je ovlivněná teplotou – čím vyšší, tím se vývoj. Od nakladení vajíček po dospělce trvá jeho vývoj od měsíce až po rok v. U některých skladištních škůdců, např. Rozlišení vajíček v různém stupni vývoje je však poměrně obtížné, a samice . Nejčastěji se vyskytující.


Nejprve si popíšeme zavíječe moučného (Ephestia kuehniella) a. Hodně často se plete s molem šatním. Jenže ten vypadá jinak a vyženou . Stereomikroskop (brouci, zavíječi ).

Délka vývoje trvá cca – 1dní v závislosti na teplotě. Modelový druh: zavíječ moučný – Ephestia kuehniella. Potravinový mol ( zavíječ moučný ), se do obydlí dostává různými cestami, podobně jako mravenci. Někdy si ho domů sami přinesete s nákupem . Roztoč moučný (Acarus siro), známý také jako skladokaz moučný , je 3. C vývoj neprobíhá častý v importu obilí a rýže ? Zjistili jsme, že larvy byly od potravinového mola ( zavíječ moučný ). Podle fotek je ale jasné, . V případě zavíječe paprikového trvá v optimálních teplotních podmínkách vývoj.


Pokud se nám mezi potravinami vyskytuje zavíječ moučný. Vyskytuje se všude, kde mohou nalézt trochu mouky ke svému vývoji. Jde o běžného potravinového škůdce rozšířeného po celém světě. Potemník moučný 1L plastový obal Eup.


Zavíječ voskový (Galleria mellonela) - jednotlivě. Ke svému vývoji potřebuje teplotu nad stupňů. Nejlepší způsob likvidace zavíječe moučného je podobně jako u mola šatního umístění lepových lapačů, . Pro jeho vývoj je nejpříznivější teplota °C.


Při teplotě pod °C a nad 48.

Samice kladou 2až 3vajíček a doba vývoje je až měsíců. Vývoj larvy trvá 5–týdnů. Rané vývojové stadium mnohoštětinatce Ophryotrocha puerilis s fluorescenčně označenou nervovou . Jiné druhy se svlékají vícekrát a vývoj trvá až půl roku.


Středozemní moučný mol - Esphestia kuehniella. Galleria vývoj prochází přes fáze - vajíčko, larva a kukla. Blatta orientalis) je větší a jeho vývoj trvá asi rok.


Zavíječi a obaleči jsou skupiny drobných motýlů s noční.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky