úterý 17. března 2015

Santolina použití

Původem středomořská stálezelená trvalka se u nás dříve s velkou oblibou pěstovala a dnes se díky své dekorativnosti znovu vrací do módy. Má se používá k masážím revmatických a bolavých kloubů. Z květů se připravuje posilující čaj.


Aroma sušených listů odpuzuje . Santolina chamaecyparissus.

Pěstujeme ji podobně jako levanduli - má tedy ráda . SANTOLINA CYPŘIŠKOVÁ Více. U nás rastie iba v záhradách, vo voľnej. Latinský název pak zní santolina viridis. Ačkoli je její domovinou Středomoří, . Některé druhy tohoto rodu lze použít v ČR jako okrasné rostliny. Svätá bylina sa používa už od dôb Antiky na liečbu nemocných kĺbov, k masáži a kúpeľov.


Dnes se využívá především ve.

Množení: v VI–VII zelenými řízky, někdy oddělky. Použití do skalek i pro skupinovou výsadbu. Nároky: vyhovují jim slunná a suchá stanoviště a nepříliš bohatá a dobře propustná půda. I když se mi líbí rostlinná santolína pro její vůni a pro její použití v řemeslech, mám podezření, že to dělá lépe v částech země, kde vlhkost není tak vysoká a půda . Významná bylina, kterou používali již staří řekové k . Asteraceae - hvězdnicovité. Svatolina cypřišková, C5.


Compositae – Hvězdnicovité. POUŽITÍ vysazujeme je například do trvalkových záhonů nebo do větších a . Podporuje trávení, působí proti nadýmání. Nejlepší oregáno na pizzu a jiná italská jídla. Vytvořením účtu souhlasím s těmito podmínkami společnosti Shutterstock: Podmínky použití webu, Zásady ochrany osobních údajů a Licenční podmínky.


Další informace o Lavender Bavlna použití , účinnost, možné vedlejší účinky,. Už před tisíci lety si lidé všimli léčivých a povzbuzujících účinků listů této dřeviny. Jejich použití v podmínkách České republiky tedy není tak úplně bez problémů.


Její pěstování i nároky a použití jsou stejné jako u šalvěje lékařské. Marzuvzdorná (kolem - 17°C) Středomořská bylinka využívána od dob Antiky, která voní po olivovém .

Praktické použití lidového ornamentu českoslo~ venského při. Botanický popis, nároky, kultivace, obsahové látky a použití ve farmacii, potravinářství,. Pri použití koreňového stimulátora sa podstatne zlepšuje proces zakoreňovania. Východiskem pro jejich častější použití. Pokud jde o použití doplňkových látek uvedených v části.


Soudobé trendy v použití květin v zahradní a krajinářské architektuře. Contemporary trends in flower. Letní bylinkový rádce: K čemu skvěle chutná levandule, hluchavka nebo santolina.


Keřovitá trvalka pro suchá a slunná místa. Potřebue propustné, písčité půdy. List sytě zelený, stříhaný.


Kostival (černý kořen) - účinky na zdraví, co léčí, použití , užívání. Při použití kořenového stimulátoru se podstatně zlepšuje proces zakořenění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky