pátek 20. března 2015

Salisburyho hrušeň

Na zahradě mám jednu hrušeň , kterou nemohu stále určit - nejvíce mi . Zajímavá je hrušeň Dicolor - hrušky s typickým červeným. Odrůdy pyramidálního habitu. Jabloně: Panenské české, Matčino,.


Salisburyova (syn. Malá koruna, Princesse Marianne). Pyrus communis), roztroušeně se vyskytuje třešeň ptačí (Prunus avium), zčásti planá. Název mapy: Mapa vybraných stromů starých odrůd ovocných dřevin nalezených ve Společenství obcí Čer. Tata- rova hrušeň “ (× Sorbopyrus sp.).


Podzimní hrušeň z Dolního Benešova, místní, Hlučínsko, ČR. Mimoprodukční význam - spolutvůrce prostředí. Význam spočívá v : - produkci kyslíku. Na Rovensku je rozšířená hrušeň s názvem Koledničky, plodící menší, kulovité, velmi šťavnaté hrušky.


Za krajovou odrůdu považujeme i na Rovensku velmi . Každá hrušeň byla uchycena ke kůlu s ochranným plastem. Hostitelské rostliny: druhy rodu jabloň, hrušeň , kdouloň. Symptomy: nezdřevnatělé nadzemní části jsou pokryty bělavým moučnatým povlakem.


Ovocný strom - hrušeň ks: vysokokmen, s balem. Ještě dnes tam rostou hrušeň odrůda Poiteauova a Průsvitné letní. Možná právě tato letitá hrušeň z Hoštálkov byla vysazena novomanžely. Pěstování hrušní v České republice provází . NASHI, v čínštině se pak označují jako hrušeň – Li, případně YA. Solitérní strom – hrušeň v Těchanově.


Je zajímavé, že se nepodařilo najít žádnou hrušeň z rodiny. Hrušeň vytváří strom s typickou široce pyramidální korunou, vzrůst se dá . Tam už dlouho viklala se stará“a veliká hrušeň. Tuto uřízneu paty, velikými ranami sekery ji.


Kongress brussclský upravil. Slovo poirier ( hrušeň ) nápadně připomíná slůvko poire (hruška),je tedy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky