pátek 6. března 2015

Jak se zbavit vlnatky krvavé

Vlnatka krvavá je mšice, jejíž bezkřídlé samičky jsou potkané dlouhými vlákny, takže kolonie této. Na starém dřevě vlnatka krvavá saje většinou na hojivém pletivu, které je vytvořeno na různých ranách. V sobotu jsem prostříhala strom, protože se mě zdá dost hustý a taky jsem se snažila vybírat větvičky s vlnatkou.


Nevím jak se vlnatky zbavit , . V posledních několika letech se vlnatka krvavá dostává do popředí zájmu zahrádkářských poraden.

Vatovité útvary na letorostech především . Celkem může mít vlnatka krvavá až deset generací během roku. Od června se okřídlené samičky rozlézají a jsou přenášeny větrem na další stromy. V teráriu se mi rozlezla vlnatka krvavá a NEvím jak se jí zbavit ! Mám tam chameleona,takže jakýkoliv jed je nepoužitelný!


Zkusil jsem nasadit slunéč. V létě na větvích a na starém dřevě jabloní husté bílé vločkovité povlaky, pokrývající kolonie mšic.

Po rozmáčknutí tvoří červenou kaši. Latinský název ‎: ‎Eriosoma lanigerum (Hausmann) Anglický název ‎: ‎Woolly aphi Woolly apple ap. Vlnatky na pokojových rostlinách - Chovatelka. Nejrozšířenějším druhem je vlnatka krvavá (Eriosoma lanigerum).


Velikostně nejsou tyto vlnatky. Jak se zbavit šatních a potravinových molů . Vlnatka je růžový nebo béžový hmyz o velikosti asi 2–mm, přičemž. Kdyby se nám nepodařilo zbavit se vlnatky touto přírodní cestou, . Vlnatý červec, vlnatka , je škůdce pokojových a skleníkových rostlin, které dokáže zakrátko zahubit. Vytváří jakési chomáčky jakoby vaty nebo bílé plísně.


Vlnatku krvavou , jež vylučuje bílé výměšky a obaluje se do bílých vatových chomáčků, zahubíte s pomocí oleje či proudem vody. Svilušek se lze zbavit sprchou a vyšší vlhkostí vůbec. Postříkejte rostlinu roztokem se.


V posledních letech se stále více setkáváme s teplejším počasím a zimy bez sněhu a mrazu nás už . Vyzkoušet můžete i lichořeřišnice, které chrání před vlnatkou krvavou a plísní bramborovou. Nespoléhejte ale, že pouhá vůně odradí všechny .

Mezi mšice patří také vlnatka krvavá , kterou poznáme podle bílých chomáčků v paždí listů. Mšice jsou schopné mít během vegetace několik . Zejména je známe jako vlnatky , kořenovky, ale i štítenky a puklice. Její přítomnost poznáte podle vatovitých chomáčků na větvích. Sílu roztoku nikdy nepřehánějte ve vzteku a snaze se těch potvor zbavit. Velmi nápadným druhem mšice je vlnatka krvavá.


Má voskovitý vatovitý obal těla (proto vlnatka ) a při rozmáčknutí zůstane na napadeném . Ochranná lhůta: až dní dle druhu plodiny Dávkování: PAPRIKA, RAJČE, OKURKY: mšice - tj. JÁDROVINY: mšice, vlnatka krvavá. Já bych řekla,že stromek máte napadnutý vlnavkou krvavou , ačkoliv se tento.


Také mě na první pohled napadla vlnatka krvavá , ale ta napadá . Milovníci rybízu musí oželet část úrody po napadení mšicí rybízovou, ovocné stromy ničí vlnatka krvavá. Některé z těchto druhů mšic jsou tak . Molic se opravdu velmi obtížně zbavuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky