středa 19. července 2017

Na jabloních se objevilo padlí

Substrát se pravidelně stříká a listy orchidejí se otírají vlhkou houbou. Velké tmavé skvrny na listech nebo žárovkách - znamení bakteriální infekce. Nemoci a škůdci orchidejí : přehle diagnostika stavu listů, kolik času a jaké. Známky infekce třásněmi jsou černé skvrny na listech (hmyzí výkaly), malé díry na.


Nesmí na něj ale táhnout a teplota v místnosti by neměla klesat příliš nízko, aby nenastydl.

Příčiny: Jak již bylo popsáno, v počátcích napadení jsou na listech ojedinělé moučnaté bělavé skvrny , které se rychle slévají a . Na listu jedné Cattleye mám malé hnědé skvrnky (viz foto). Nemám ho radši odstranit? A další fotky jsou Phala, . Pro tyto účely se hodí roztok manganistanu draselného. Je hnědé nebo černé skvrny na listech.


Orchidejí škůdců a chorob fotky . Většina lidí je uvedena do orchidejí prostřednictvím phalaenopsis orchidejí.

Co jsou tyto černé skvrny na mém Phalaenopsis listy? Tmavé černé skvrny se tvoří na listí a rychle se rozšiřují po všech částech rostliny,. Ovlivněna je nejen podzemní část, ale i listy, na kterých se tvoří černé skvrny.


Nejprve se na listech objeví vlhké tmavé skvrny , které pak vysuší a zanechají po sobě zčernalé. Postupně se stávají žlutými a spojí se do jediného významného . Přinášíme dotazy, které při pěstování orchidejí často vyvstávají. V bytových podmínkách jsem ošetřovala asi 50–kusů orchidejí.


Kruhové skvrny na listech mohou být způsobeny např. Prvním krokem při léčbě tmavých skvrn na listech orchidejí je diagnostika problému. Některé phalaenopsis mají přirozeně . Zdravím milovníky orchidejí , jen bych se chtěla zepat jestli někdo neví, co to je?


Na kmínk a starých listech orchideje se mi udělali černé tečky. Místo bakteriálního listu je poměrně běžné u orchidejí a může být agresivní a . Nejdůležitější pro pěstování orchidejí je světlo, obzvláště v období. Objeví-li se na listech orchidejí skvrny a listy jsou měkké, jde o příznak.


Phytophora, které na listech způsobují hnědé a černé skvrny.

Květy orchidejí jsou rozděleny na šest okvětních lístků, z nich jsou tři kališní a tři korunní. Vypadá jako malé černé a hnědé skvrny. Houbové choroby prozradí měkké hnědé skvrny na listech. Jestli máte v hlavě rovnítko mezi orchidejí a průhledným květináčem, pak vězte, . Existují různé druhy orchidejí a to znamená, že vyžadují různé podmínky k životu.


Suché skvrny na listech - příčinou tohoto jevu je sluníčko. Měkké, černé nebo hnědé skvrny na litech – značí, že má rostlina až přílišné vláhy. Znakem její přítomnosti jsou bílé nebo žlutavé skvrny na rostlině. Physopoda jsou nepatrný hmyz, podobný malinkým tečkám na listech.


Dospělé smutnice jsou černé komárkovité mušky asi 3mm. Vezměme si některé z problémů, pro něž existují skvrny na listech orchidejí. Na listech objevují fialové vady, které pak ztmavne do černé.


Z očí zkušeného zahradníka se skvrny na listech orchidejí nekryjí, někdy se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky