čtvrtek 19. ledna 2017

Xyladecor classic

Na čepelích listů jsou drobné fialové skvrny , které se zvětšují a od středu nekrotizují. Vznikají tak typické skvrny , které mají bělavý nekrotický stře olemovaný . Na plodech se tvoří hnědé skvrny , které se postupně zvětšují. V průběhu sezony se na listech jahodníku malé skvrny s bílým středem.


Typickým příznakem jsou hnědé skvrny , které mohou již po dvou dnech napadnout celý plod.

Celkem častou vadou jsou tečky na listech jahodníku. Bílé až narůžovělé povlaky podhoubí. Napadení plodů jahodníku se projevuje jako hnědé, výrazně okrouhlé skvrny. Napadená pletiva šednou a žloutnou, obalové listy hlávek často zasychají, infekce se šíří. Hnědé nebo fialové okrouhlé skvrny se objevují na listech jahodníku.


Mladé listy (ale i výhonky a květy) mohou být pokroucené, zdeformované. Roztočík jahodníkový (Tarsonemus fragariae), Jahodník , begonie, jiřinky, .

Přezimuje samička v srdéčkových listech jahodníku. Na listech vznikají žlutavé difuzní skvrny , které později hnědnou. V případě bílé i fialové skvrnitosti listů jahodníků se jedná opět o napadení mikroskopickými houbami. Každý druh houby způsobuje odlišné zbarvení skvrn na. Počet skvrn může postupně . U jahodníku byly pozorovány na čepelích starších listů drobné fialové skvrny , které se později zvětšují a jejich střed nekrotizoval a dostával . V současné době by bylo vhodné především odstranit napadené listy , aby se choroba nešířila a postříkat rostliny i okolní půdu např.


Příznakem této choroby jsou bílé – milimetry velké skvrny na listech jahodníku , které se postupně zvětšují. Listy následně zasychají. Napadá listy , stopky květů, květy a plody. Postižené květy hnědnou a zasychají . Vypadá to jako tmavé skvrny na květinách, řapících, knírech a přímo z bobulí. Ale nejzranitelnější jsou zelené výhonky a listy.


Všimneme si prvních příznaků této . V menším množství nemá smysl ji řešit jinak než ostříháním listů po sklizni . Skvrnitost listů jahodníku.

Prohlašuji, že jsem závěrečnou práci na téma Choroby jahodníku velkoplodého a mož-. Dobrý den, moc prosím o radu ohledně jahod. Ty rezavé skvrny na listech nejsou až zas tak vážné onemocnění. Projevuje se bílými skvrnami , které jsou fialově lemovány.


Bílá skvrnitost listů jahodníku. Mohou být napadeny i řapíky listů nebo květní stopky. Vajíčka kladou po jednom do květních poupat jahodníků a nakusují květní stopky těchto.


Zbarvení vrchní strany listu jahodníku podle Klasifikátoru jahodníku. Zde naleznete návod na účinnou ochranu jahodníku napadeného chorobami. Mycosphaerella fragariae.


Tečkovka jahodníková bílá skvrnitost jahodníku - bílé, fialově ohraničené skvrny na listech jahodníku vyvolává napadení . Ošetřování jahodníku za vegetace - článek na Vaření. Sadba jahod pro novou výsadbu musí být naprosto zdravá, jahodníky si.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky