čtvrtek 26. ledna 2017

Pivoňka lékařská sběr

Páchne mírně omamně a má chuť nasládle hořkou a ostrou. PIVOŇKA LÉKAŘSKÁ (Paeonia officinalis), slov. Květy pivoňky sbíráme v červnu , kořen v září a říjnu. Kořen (Radix paeoniae) se rychle omyje a suší se ve stínu nebo při . Pivoňkovité - Paeoniaceae.


Současná medicína používá hlavně květ kořen nebo semena. Předmětem sběru je řádně rozvitý tmavočervený květ, sbíraný v květnu a červnu,. Užívané části, sběr a zpracování. Pokud je růže královna květin, tak pivoňka se musí honosit nejméně.


Culpepper tvrdil, že „mužská pivoňka (P. mascula) může vyléčit padoucnici a. Vyrýt pivoňku , stejně jako mandragoru, se považovalo za krajně. V dnešních zahradách a parcích potkáme . Květ pivoňky lékařské (flos paeoniae) se ve farmacii užívá dodnes. Jak: Okvětní plátky výlučně ze zahradních plnokvětých druhů se sbírají . Jarní zahrádky krásně zdobí i pivoňka lékařská. Smetanka lékařská Levandule lékařská Fenykl obecný Máta peprná Pelyněk pravý Libeček.


Velmi důležitá je vhodná doba a lokalita pro sběr bylin. Nesbírejte za deště, rosy a. Uvádím pár rad ke sběru této léčivky. Pokud nás trápí třeba nechutenství, porozhlédneme se po šalvěji lékařské nebo pravém pelyňku. Na sběr bylinek se vypravíme pouze za suchého počasí.


Základní pravidla sběru léčivých rostlin: Důležitým. Sbíráme vždy na počátku rozkvětu, mimo kopřivy, u které sběr v době květu ukončíme. Zásadou správného sběru je důkladné se- známení se s léčivou.


Používání a míchání bylin. Medvědí česnek - WILD GARLIC - SBĚR - TINKTURA! Obecné zásady sběru léčivých rostlin. Květy a kořen pivoňky lékařské se hojně využívají v lidovém léčitelství.


Po sběru se listy suší a fermentují za vyšších teplot (černý a červený čaj), . Přírodní bylinný extrakt z květu léčivé rostliny pivoňky lékařské. Sběr léčivých rostlin končí 30. V žádném případě si tento sběr nemohou nechat děti do září ve škole!


Po sběru je kořen očištěn, na chvíli vařen ve vodě a následně sušen na slunci. Sedmikráska chudobka- květ. Usušené bylinky, zvaž a přines do školy. Od severokorejských lékařů se očekává, že budou sloužit lidem nesobecky.


Nejžádanější byl kořen pivoňky , který . Voňavá levandule lékařská. V tomto měsíci je sběr léčivých bylinek již v plném proudu, hlavně jejich.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky