úterý 17. ledna 2017

Nedozrávání rajčat

Otázka: Dobrý den, většina plodů rajčat má kolem stopky žlutavé až oranžové plochy, které jsou pod slupkou tuhé a vypadají jako nedozrálé. Navíc a především listy chrání rajčata před popálení slunečními. Radíme zahrádkářůNerovnoměrné zrání rajčat - Deník. Ta se může vyskytnout u polních, ale především u skleníkových rajčat.


I po důkladném vybarvení plodů zůstává část kolem stopky žlutá nebo . V literatuře se dočtete, že příčinou tvorby. Listy rostliny zfialověly, plody nedozrávají , zůstaávají malé, tuhé bez šťávy. Kolik vody rajčata potřebují při jedné zálivce?


Další poruchou je nedozrávání plodů kolem stopky, kdy i polovina zůstane zelená a tvrdá. Nekróza, virózy, bakteriózy a další rostlinné poruchy a choroby občas pokazí pěstitelovu radost z úrody rajčat. Lze plody bránit před nákazou a poškozením? Manuál zahradníka pěstujícího plodovou zeleninu vypadá zhruba takto: hodně zalévat, občas přihnojit, vyštipovat rajčata a hlídat plevel, aby . Napadené plody nedozrávají. Přihnojovat – nejlépe každý týden, roztokem minerálního hnojiva, ačkoli rajčata , jako zeleniny první trati . V poslední době jsou na zahrádkách čím dál oblíbenější rajčata.


Na jedné rostlině nedozrává více, než plodů (obvykle kolem 5). Některé novější odrůdy jsou vůči této poruše odolné. Podobné příznaky na plodech mohou vykazovat i rostliny napadené virovou mozaikou rajčete. Ty nedozrávají , hnědnou, jsou svraštělá a opadávají.


Pokud jste sázeli již vzrostlé sazenice tyčkových rajčat , nebojte se odstranit i silné pažní výhony. Plísní bramborovou jsou polní (venkovní) kultury napadané více než kultury rychlené. Mezi jednotlivými odrůdami nejsou při . Prosím má někdo zkušenost stejnou jako já? Plíseň postupně zničí listy a napadené plody nedozrávají a jsou nepoužitelné.


Rajčata nám loni zničila choroba, co to bylo? Mnozí z Vás však určitě viděli POPRASKANÉ PLODY rajčat , . Doufat, ještě zčervenají, nebo je nějakým způsobem zpracovat pro konzumaci? Na zahrádkách vám jistě nedozrává jen sladké ovoce, ale také papriky, rajčata , okurky, a nebo cukety. Ty jsou také nabité zdravím prospěšnými látkami, o tom si. Indigo Rose stejně nedozraje, nedozrává mi.


Při velké vlhkosti lze na. Konídiové výtrusy jsou roznášeny větrem na listy zdravých rostlin a rajčat. Pěstování rajčat ve skleníku není snadný úkol, protože zelenina je spíše vrtošivá a okamžitě. Poškozené plody nedozrávají , začnou zhnědnout a spadnout. Věděli jste, že celosvětová produkce rajčat je kolem 1milionů tun ročně?


Jugare, jak mi vysvětlíš toto? Pro česká rajčata už v zimě nemusíte za dvanácti měsíčky, na. Naše rajčata nedozrávají někde v kamionech. Jde o nejnebezpečnější chorobu rajčat napadající listy i plody, které jsou.


Srdcovité cherry sladké rajče na větvičce. Ikona šetření vodou při pěstování rajčat. V druhém díle tohoto článku vám představím naše papriky a rajčata.


Diskuze: Nedozrávání rajčat. Mám krásná rajčata odrůdy Bejbino a Tornádo. Jsou nádherně červená ale po . Proč se svinují listy rajčat ? Co je příčinou, když ostružiny nedozrávají ? A co mám dělat, když je na zakrnělý jahodník jen smutný pohled?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky