úterý 24. ledna 2017

Vlnovník postřik

Internetový obchod s postřiky , hnojivy a dalším zbožím pro farmu, dům i zahradu. Efektivnost chemické ochrany je vzhledem ke způsobu života vlnovníka nižší . V tejto fázi už by som do toho išiel so 4- Sulkou. Jedná se také o vlnovníka nebo roztoče?


Plstnatost a kadeřavost révy vinné způsobují roztoči.

Popis: Na mladých listech se objevují vypouklé červené puchýře. Na spodní straně puchýře se vytváří vatovitá plst. Vlnovník révový (Colomerus vitis) je roztoč poškozující listy révy vinné sáním. Jsou používány jarní preventivní postřiky.


Hálčivec révový, vlnovník révový. Kadeřavost (akarinóza) révy vinné. K postřiku se dá použít přípravek Nissorun WP.


Révu vinnou nejvíce poškozují vlnovník révový a hálčivec révový.

Intenzita výskytu těchto roztočů se může odlišovat v závislosti na lokalitě. Vlnovník rybízový je velmi rozšířený, asi půl milimetru velký bělavý roztoč z čeledi vlnovníkovitých, kteří si vždy a rádi pochutnají na rybízu i angreštu. Podle odrůdy se vlnovník objevuje někde vůbec,někde swem tam,na jedné je strašně . Proti hálčivcům, vlnovníkům ale i proti sviluškám je dle registru . Nevím jak zdatný cestovatel vlnovník je, případně jak dlouho vydrží bez žrádla, nechtělo se mi vytírat celý prostor Savem a postřik stěn nelze. Tu první způsobuje roztoč vlnovník révový.


Proti tomuto onemocnění provedeme v době zaměkání bobulí postřik přípravkem Teldor 5SC. Postřiky na vinnou révu, Choroby ostružin, Jak pěstovat vinnou révu, Choroby a škůdci vinné révy, Pěstování ostružin. Po týdnu (1) - změna - hnědnutí, hrbolky.


Den po postřiku - vlnovník hrušňový. Postřikový přípravek ve formě s vodou mísitelného koncentrátu k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému, postřik proti . Ihned po odkvětu: další preventivní postřik náchylných odrůd proti antraknóze,. Méně nebezpečný než hálčivec je vlnovník révový (Colomerus vitis).


Přípravek je určen k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému, postřik na přezimující škůdce. Obsah: polysulfidická síra  . Sunmite mám , ale dnes má celý den chcát, a navíc postřik potřebuje určitou . Při značném výskytu se vyplatí postřik asi týdny po odkvětu přípravkem Nurelle.

K napadení vlnovníkem v současném . Vlnovníci a hálčivci patří k mikroskopicky drobným roztočům s délkou těla dosahující přibližně dvou desetin milimetru. Jejich vnější uspořádání . Na hrušních se také silně přemnožili vlnovníci , zejména vlnovník. Eriophyes tiliae, vlnovník Eriophyes leiosoma, vlnovník ořešákový Aceria erinea,.


Nejčastějším škůdcem habrů je Aceria Macrotrichus ( vlnovník ). Během sezóny lze při silném výskytu postřik rovněž aplikovat. Příčina: nedostatečné opylení. VLNOVNÍK RÉVOVÝ příznaky na vrchní a . Dravý roztoč vlnovník rybízový připomíná pučící pupeny.


Postřik proti plísním a dále k moření hlíz a cibulí. Zahrádkáři si myslí, že jim krásně pučí pupeny na .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky