pátek 27. ledna 2017

Hnojení jahod

Vyčerpávající článek o hnojení jahod. Které hnojivo je nejlepší a proč vůbec jahody hnojíme? Posklizňovému ošetřování jahodníků, zvláště odrůdám stále plodícím a špalírovým (nesprávně popínavým jahodám ) musíme věnovat zvýšenou pozornost. Zvolte hnojivo speciálně určené na jahody, poradí vám v každém.


Mezi nejoblíbenější plodiny našich zahrad patří především jahody.

Připravili jsme pro Vás praktický. V chladnějších polohách vysazujeme jahody před jižní nebo jihozápadní zdi, před pásové výsadby ovocných stromů nebo keřů nebo je chráníme kryty z . Kde jsem ho koupil ale už nevím. Velké a chutné jahody vyrostou jen na zdravé a silné rostlině, proto je potřeba o jahody v zahradě také pečovat.


Jahody potřebují hned z jara přísun živin, aby . Vhodná doba pro ošetření nastává zhruba dva týdny po sběru jahod. Dvě dávky hnojení rozdělte po sklizni tak, abyste nepřihnojovali později . Jak na jaře připravit půdu jahodám, jak a čím jahody hnojit ?

Nejlepší hnojivo pro jahody je kravský hnůj. Když začnou na jahodnících rašit listová srdéčka, je čas keříky přihnojit. V tuto dobu lze s výhodou použít Kristalon jahoda - vodorozpustné hnojivo , které nastartuje růst a zakořenění rostlin. Před příchodem zimy pak přihrneme k trsům. Mezi jahodníky můžete nastlat kompost nebo trávu, což zároveň poslouží i jako hnojivo.


Před mrazem jahody ochrání také netkaná textilie. Jahodník vyžaduje dostatek ihned přístupných živin a proto zásobní hnojení. Jahody jsou známy tím, že vyčerpávají půdu od živin.


Základem ale je odstranění všeho plevelu, který do záhonu nepatří. Tím se rovněž provzdušní substrát. Základem bohaté a chutné sklizně jsou zdravé sazenice, kvalitní zemina pro jahody a hnojivo pro jahody. Se sadbou jahod se setkáváme prakticky po celou sezonu. Pro počáteční hnojení používáme například Cererit nebo NKP.


Používáte na jahody postřiky Karate proti květopasu a Rovral proti hnilobě? Hnojíte síranem draselným? Dočetla jsem se, že je to takto nejvhodnější ošetření.

Toto hnojivo obsahuje dusík v rychle rozpustné formě, takže se rychle dostane ke kořenům a je okamžitě využit pro výživu. Právě v časném jaře potřebují jahody. Jestli chcete příští rok ze záhonů sklízet hodně jahod , musíte se o rostliny na podzim dobře postarat. Nejpozději by se měly rostliny jahod dostat do země do poloviny září,. Osvědčil se třeba Kristalon jahoda , Agra biomin nebo třeba Hoštické hnojivo na jahody.


Jahody bývají často nazývány „královským ovocem“. Krystalická hnojiva Mineral s lignohumátem jsou vodou beze . Organické hnojivo pro jahody a drobné ovoce je peletované organické hnojivo , které je vyrobeno z fermentovaného slepičího trusu, melasy a následně . AGRO Kapalné hnojivo pro jahody je vhodné pro všechny kultury jahodníku pěstovaných v nádobách i ve volné půdě. Použitím podpoříte zdravý růst, bohaté.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky