pátek 17. června 2016

Rožec rolní

Cerastium arvense - rožec rolní. Nedojde-li k opylení, protože létá málo hmyzu, dojde u rožce k samoopylení tím, že ohýbajíc. Popis: Silná víceletá rostlina, řídce trsnatá s tenkým, větveným, lámavým oddenkem, . Caryophyllaceae - hvozdíkovité.


Rozšíření: Evropa, Asie, severní Afrika, Nový Zélan Severní a Jižní Amerika. U nás hojně od nížin do podhůří, včetně .

Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída . Velmi proměnlivý druh rostoucí v ČSR jen v typové subsp. Slovenský název: Rožec poľný. Německý název: Acker-Hornkraut. Anglický název: Field Mouse-Ear, Field . Listy má vstřícné, celokrajné, přisedlé, kopinaté a chlupaté. Pravidelné, oboupohlavné květy tvoří vidlan.


Flora of the Czech Republic, distribution map, plant traits.

Vegetation types, their description, maps and species composition. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Stáhněte si tento bezplatný obrázek o Rožec Rolní Pole Myš-Ear z rozsáhlé knihovny společností Pixabay, která obsahuje obrázky a videa z veřejných domén.


Přírodní rostlinyVendula Janatková. Doba květu: duben – červenec. Dobruška, Louka u Dobrušky. Srpen Ostatní informace: Podmínky použití Všechna práva . V galerii: Ostatní žánry.


Vytrvalá, řídce trsnatá bylina, . Stanoviště, : okraj listnatého . Rožec rolní ve slovníku češtino-slovenština. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt rožec rolní. Jsem hodně podobný kolegovi na začátku parku, on má šedě plstnaté listy , já o něco méně. Stejně jako on vytvářím měkounké polštáře.


Výška rostliny: - cm. R rajče 1Ranunculus repens 1rdesno červivec rmen rolní 1routa vonná 1rozrazil 80f.

Květiny Květiny s rychlým počátečním vývojem bělolist rolní (Filago arvensis),. Bečva, Přerov - Prosenice (PR). Na nich se poté tvoří letní výtrusy přenášející se na . Jsou to hmyzusnubné rostliny rostoucí na humóźních půdách luk a zhrahrádek, které se využívají jako okrasné květinky pro potěchu oka :o).


Gymnázium a SOŠ Nový Jičín. FotoZOO - Lubomír Prause: Fotografie druhu ROŽEC ROLNÍ. Stačí otevřít a budeš v obraze. Rožec kuřičkolistý má však listy nanejvýš 5x delší než široké ( rožec rolní zpravidla více než 5x delší), dolní listeny celé bylinné bez blanitého .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky