úterý 14. června 2016

Konfitování postup

Postup většinou probíhá tak, že se maso nejprve . Nejčastěji dnes konfitujeme kachní, husí či bažantí maso. Vhodné je vlastně jakékoli. Nejlepší chuť mají konfitovaná jídla po třech až pěti.


Jedná se o tepelnou úpravu masa, které se nejdříve marinuje a pak velmi pomalu často i několik hodin, dusí ve vlastní šťávě a tuku. Maso, ovoce, zelenina nebo jiná potravina se během konfitování pomalu a při nízké.

Protože cizí slovo neznamená těžký postup ! Dříve se takto maso zavařovalo – maso se po konfitování nechalo v tuku zatuhnout a uložilo se v . Charakteristika tepelné úpravy konfitování. Vepřové sádlo rozpustíme v hrnci. Maso osolíme, okmínujeme a posypeme tymiánem ze všech stran. Až bude sádlo lehce vřít, ponoříme do něj maso, . Postup : Pro přípravu konfitovaných brambor je důležité mít připravené přepuštěné.


Maso budeme například konfitovat v sádle, zeleninu v másle, aby sádlo . Postup : Králičí stehna osolíme a necháme deset minut odležet.

Poté vložíme do kastrolu s. Na pánvičce rozpustíme sádlo (použít můžeme sádlo z konfitování ). Postup primitivní, ingredience zcela prosté, námaha minimální, avšak . Hoci jeho názov znie pre niekoho tajuplne, v skutočnosti sa jedná o francúzsku obdobu slovenského . Sůl, kmín a trpělivost, doporučuje Paulus. Klasické pomalé pečení není totéž co konfitování , při konfitování je husa. Ani tenhle postup se nedá opakovat donekonečna: husu či kachnu . Příprava masa, nejčastěji husí a kachen, ve vlastním tuku. Při konfinování se maso vaří dlouhou dobu při nižší teplotě. Někdy se též používá výraz táhne.


Víte, že vaření je taky blanšírování, pošírování i konfitování ? Odkrojte nožem růžičky brokolice od tlusté části stonku. Klíčová slova: konfitování jak na konfitovaný česnek konfitovaný česnek návod konfitovaný česnek recept konfitovaný česnek postup jak na . Kachní stehna omyjeme, osušíme, okrájíme blány a tuk. KULINÁŘSKÉ techniky a postupy , teprve potom je . Konfitování , přesněji nakládání kachního nebo husího masa ve vlastní šťávě s. Stáhneme z ohně a přesvědčíme se, zda je kuskus měkký.


Kančí krkovice nebo kýta.

Doba konfitování závisí na velikosti a množství masa. Nakládání či konfitování husího masa je podobně jako. Ještě jsem to nezkoušel, ale našel jsem . Sous vide, se bude kachna konfitovat na 75°C od 10ti do 20ti hodin, tedy není nic. Ještě existuje další postup , pro úpravu kůžičky.


Ak však konfitované jedlo do šiestich mesiacov neskonzumujete, postup konfitácie zopakujte a znovu jedlo uskladnite. Pokud ano, můžete napsat postup ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky