čtvrtek 23. června 2016

Mol šatní a potravinový rozdíl

Teď je ale otázkou, o jaký druh se jedná – mol šatní nebo mol potravinový ? To zjistíte v následujícím článku, který je zároveň návodem, jak se . Vaše potraviny navíc opravdu nemusí vynechat ani mol šatní , kterému zřejmě například obilné produkty chutnají podobně jako vlněné vlákno. Délka vývoje závisí na druhu mola. Ti nejznámější se jmenují mol potravinový , mol šatní , mol moučný a mol skladištní.


Koupili jsme nemovitost a jsou tu moli jak potravinoví , tak šatní. Podívejte se na rady ostatních a sdílejte své zkušenosti. Když se řekne nezvaný host, hodně z nás si ihned vybaví tchyni. Ale víte, co může být ještě horší? Zavíječ moučný, potravinový mol.


Potravinoví moli v mouce a jiných sypkých potravinách, šatní moli likvidují. Potravinový mol (většinou je to zavíječ moučný) přechází ze stádia . A bohužel se k nim klidně přidá i mol šatní. Jakmile vaše potravinové zásoby moli jednou napadnou, budete se jich zbavovat velmi těžko.


A jak rozeznat mola šatního od potravinového ? Základním rozdílem je velikost. A chceme-li šatní moly pochytat, spolehlivě prý zafunguje směs jednoho dílu. Jsou-li na jeho křídlech tmavé skvrny, je to mol potravinový.


Stačí k tomu ingredience, kterou. Mol potravinový má na křídlech tmavé skvrny. Je dvakrát větší než mol šatní. Jde o malého motýlka se stříbrnými křidélky.


Na rozdíl od něj má potravinový mol křidélka tmavší . Objevil se u vás doma potravinový mol? Jaký je rozdíl mezi šatním a potravinovým molem? Nejčastěji naše domácnosti trápí mol šatní , mol čalouněný a mol potravinový.


Kromě dospělého hmyzu se objevují i larvy. Zásadní rozdíl mezi oběma moly je ten, že zatímco ve skříních objevíte malého motýlka se stříbrnými křídly, ten potravinový je dvakrát větší . Takže to budou potravinový moli. Mol šatní je stříbrný a potravinový má na sobě tmavé skrvny. Mol je sice živý tvor, ale k domácím miláčkům rozhodně nepatří.


Mol šatní a potravinový rozdíl

Rozdíl mezi potravinovým a šatníkovým molem postřehne každý. Veřejnost je obvykle považuje za potravinové moly. Tento mol šatní (Tineola bisselliella) většinou nenapadá potraviny. My teď máme na mysli moly, bohužel. Ti potravinový jsou dvakrát větší, než šatní,.


V České republice se vyskytují jen uvnitř budov na rozdíl od ostatních . Milují tmu, špínu a vlhké prostředí. Nejsou hákliví na změny počasí a zimu, protože žijí. Feromonový lapač potravinových molů (1ks). Vím že je to asi hloupá otázka,ale je rozdíl mezi těmi ,,housenkami,, jak tu píšete a červama?


Vše o tom, co pomáhá proti molům ( techniky, byliny, prostředky) a jak odstranit moly. Nejste si jisti jak vypadá šatní mol ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky