pondělí 7. března 2016

Dobromysl obecná

Dobromysl patří do bylinek rodiny Origanum čili oregano. Tahle populární kuchyňská bylinka neodmyslitelně patří k italské a řecké kuchyni. Aucuba japonica CecilAlice aka Cecil-Alice Japanese Laurel.


Grows in Part Sun to Light Shade. Mladé sazenice dobromysli.

Bohatě kvetoucí odrůda s dekorativními tmavě růžovými květy s výrazným aroma. Charakteristika a pěstování. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Nákup bez rizika: dní na vrácení. Tento pin objavil(a) Rosana. Objavte (a uložte si) svoje vlastné piny na Pintereste.


Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.

Výhodná cena od Kč s. V zahradě se pěstuje od nepaměti jako . Vytrvalá bylina 25cm vysoká, keříčkovitého, kompaktnějšího vzrůstu se silně vonnými, růžovofialovými květy. Dekorativní trvalka, koření i léčivá bylina. Více se dozvíte v tomto článku.


Listy řapíkaté, čepel vejčitá až úzce vejčitá, celokrajná nebo mělce vroubkovaná. Latinský název: Origanum vulgare. Slovenský název: pamajorán obyčajný. Anglický název: Oregano, Pot . Středně vysoká vytrvalá bylina, roztroušeně rostoucí ve světlých lesích a na výslunných stráních.


Použití: univerzální droga, hodí se na doplnění „hořčíkové“ při křečových stavech, . To a ještě více informaci na . Má načervenalou čtyřhrannou, chlupatou . Rostlina dorůstá výšky až 60cm a vysévá se na povrch půdy, po té je zapotřebí . Oregano známe především jako koření vynikající chuti. Kamarádka mi z dovolené v Řecku ale přivezla . Celá bylina je vlnatě chlupatá.

Oregánový olej je jako jeden z nejlepších esenciálních olejů je nazýván přírodní sílou. Její základní účinnou látkou je silice karvakrol s antimikrobním působením, . Téma: dobromysl obecná (Origanum vulgare). Lodyha je čtyřhranná, ochlupená a má . Kvalitní sušená jednodruhová bylina určená k použití jednotlivě nebo do bylinných směsí. Doručíme:- pracovní dny.


Rostlina tvoří vzpřímené, načervenalé lodyhy, které lehce dřevnatí . Přečtěte si více o oreganu, které povzbuzuje dobrou mysl. Použití, charakteristiky, zajímavosti – vše na jednom místě v internetovém herbáři Leros.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky