čtvrtek 24. března 2016

Atlas balkonových květin

Na na jádrovinách, škodí v tomto období zejména padlí jabloně ,. Pokud se přemnoží již v době květu může poškodit odrůdy náchylné ke rzivosti:. Ošetření je třeba provádět zblízka, větším objemem postřikové jíchy a pod . Nebo provést postřik na nerozkvetlé květy O,Boraxem,tak aby tento mohl zaschnout. V oblastech, kde mladé plůdky jabloní po odkvětu pravidelně poškozují .

Proto se u nás asi sotva ujmou tzv. V době květu ovocných stromů každoročně hrozí nebezpečné. Lehký postřik stromů děláme v okamžiku, kdy jsou ohlášeny teploty pod nulou.


Jabloň domácí (Malus domestica) je ovocný strom z čeledi růžovitých. Ochrana postřiky – použití měďnatých přípravků, bóru, dva tři dny. U většiny odrůd jabloní zmrznou květy při teplotě -2°C.


Dále máme na zahradě třešně a meruňky.

Ty trpí především na moniliovou spálu květů a větviček. Na tu platí postřik zvaný HORIZON 2EW. Postřik po květu pomáhá chránit strom před škůdci. Po půl měsíci po květu jabloní je třeba zpracovat jeho korunu kapalinou Bordeaux, síranem železnatým,.


Právě v době květu ovocných stromů téměř každoročně hrozí pozdní mrazíky. Další (poněkud účinnější) možností je lehký postřik stromů v . Velmi citlivé jsou květy jak ve stadiu poupat, tak v plném květu. Další možností, poněkud účinnější, je lehký postřik stromů v okamžiku, kdy . Jarní postřik ovocných stromů a keřů je zaměřený na ničení. Před květepřípravek na ochranu stromů před pozdním jarním . Zkušební postřiky se provádějí jen za bezvětří. Jabloně : V zimě a na jaře: vpadlé, popraskané partie kůry (léze).


Důležitý je důkladný postřik , doslova omytí stromů, kdy kapalina stéká po větvích. Samostatnou kapitolou je moniliová spála květů a výhonků, a to zejména u . V době maximálního rozkvětu jabloní je vhodné v této sérii postřiků z. Především v době květu a násady plodu ovocných druhů téměř.

V prvé řadě však uvadají, hnědnou a usychají celé květy včetně stopek. V dalších květnových dnech v době nakvétání jabloní a dokvétání pozdních. Na jaře ohrožuje jabloně řada listožravých škůdců. Mám hlavně ovocné stromy: jabloně , hrušky, broskvoně, nektarinky. Postřiky ovocných stromů jsou důležitou částí zahrádkářova roku.


Patogen napadá listy, květy a plody, výjimečně i letorosty. Mladé listy (ale i výhonky a květy ) mohou být pokroucené, zdeformované. Nedostatek hořčíku, Všechny rostliny, zejména rajčata, jabloně , réva vinná, Žluté až . Infikované listy se podélně kornoutovitě svinují, květy jsou zmenšené, morfologicky pozměněné,. Jednotlivé odrůdy jabloní se výrazně liší v citlivosti k padlí.


Vegetační období jabloně začíná brzy na jaře, v době pučení. Proces hnojení v květu může být přítomen pouze při příznivé teplotě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky