úterý 15. března 2016

Ozp 207

Kromě krásnoplodky Bodinierovy, která bez řezu dorůstá výšky . Velice dobře snáší řez , proto ji lze použít i na tvarované živé ploty. Pyracantha coccinea hlohyně šarlatová Cotoneaster pyracantha Crataegus pyracantha. Provádíme střihání živých plotů.


Pokud potřebujete střihání či výsadbu živého . Každý řez vede k cíli jenom tehdy, zohlední-li se zákony růstu rostliny.

Při silných mrazech ( pod -23°C) mohou namrzat listy, případně mladé roční výhony, po zmlazovacím řezu však spolehlivě obrůstá. Roční přírůstek je až 45 . Nejvhodnější dobou pro řez je předjaří, když ztratí své listí, těsně před rašením. Jan hlohyně šarlatová (P. coccinea), bílý květ, sytě zelený list, duben,.


Hlohyně roste dobře na slunci i ve stínu. Nevadí jim ani radikální řez do starého dřeva, pokud je chcete zmladit. Nepřehlédnutelná hlohyně.


Na konstrukcích ale vyžaduje pečlivý řez.

Dobře snáší řez , jsou proto často vedeny po stěnách budov. Velmi hojně kvetoucí keř, který . Ozdobný bílými květy a hlavně množstvím oranžových malviček. Používá se do živých stěn či k . B čtenářů, Rychle rostoucí živý plot.


Nov V našich podmínkách se pěstuje hlohyně šarlatová , kterou zastupuje celá řada odrůd. Právní rámec výsadby a řezu keřů a lián odpovídá definicím, uvedeným ve standardech:. Sep Neřekla bych, že lohyně kvete ještě ve sněhu.


Má dost dlouhé roční přírůstky, až půl metru dlouhé, ne-li více. Kategorie: Listnaté keře. Občas v tuhých zimách namrzá, ale po jarním řezu dobře regeneruje. Listnaté – dřišťál Thunbergův, zimostráz obecný, hlohyně šarlatová , ptačí zob, . Jsou plody hlohyně šarlatové jedlé? Jaké mají využití a jaké vitamíny případně léčivé účinky ? Detail otázky na Odpovědi.


Oblíbený a nenáročný keř má široké použití. Pokud ho necháme volně růst, upoutá i svojí výškou, která je běžně okolo 2–3 . KOUPÍM Buxus - zimostráz.

V živém plotě počítáme 4ks . Snáší dobře řez a případné tvarování. Některé této řez uvítají a velmi rychle začnou obrůstat, u jiných trvá i několik let, než si. STŘÍHÁNÍ: stále na dva páry listů, dobře obráží ze starého dřeva, proto snáší i hrubší řez.


Květiny sloužily často k řezu , nejen jako výzdoba do-. Ptáci zase uvítají hlohyni šarlatovou , hlohy, růži šípkovou, pro podporu . Plody jsou oranžové nebo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky