pondělí 28. března 2016

Měsíční jahody odrůdy

Zima je ještě daleko, ale je dobré vědět, jak na ni měsíční jahody připravit, až se ujme vlády. Přezimováni odrůdy Rujana i Temptation je . Měsíční jahody jsou velmi oblíbené ovoce, které na svých zahrádkách pěstujeme. Pěstování měsíčních jahod.


Mezi nejznámější odrůdy patří Rujana. Tento druh měsíčních jahod je nejvíce podobný právě lesním jahodám.

Poněkud netradiční jsou jahody se žlutými plody. Výběr odrůdy záleží na tom, kde jahody chceme pěstovat a za jakým účelem. Ideální na balkon jsou měsíční jahody.


Větší plody mají odrůdy Rujana a Temptation. Kuriozní odrůdy jahodníků. Je libo plnokvěté měsíční jahody ? Nebo by se hodil spíše jahodník s . Chcete mít na zahrádce nejsladší, největší a nejchutnější jahody ?

Dále pak rozlišujeme jednotlivé odrůdy podle toho, zda plodí jen jednou v roce, nebo dvakrát. Jahodník je vytrvalá bylina, jejíž odrůdy pěstované pro kvalitu plodů. Mezi druhy se rozdělují na velkoplodé (zahradní) a drobnoplodé (lesní a měsíční ). Nyní můžete díky našemu celoročnímu konceptu pěstovat jahody po celou sezónu. Vybrali jsme pro vás tyto.


Sadba Jahod Pardubice - Stále plodící odrůdy jahod - sazenice jahod Pardubice. Naopak ty měkčí odrůdy jsou šťavnatější, často i chuťově výraznější. V teplejších polohách pěstujeme spíše ranější odrůdy , naopak ve vyšších . JAHODNÍK MĚSÍČNÍ RUJANA Více.


Dnešní vyšlechtěné odrůdy jsou mnohem méně náchylné k nejrůznějším . Zárukou zdravé a bohaté úrody je pouze certifikovaný výsadbový materiál, který zaručuje pravost odrůdy , kvalitu a absenci virových onemocnění. Vyhovuje jim slunné nebo polostinné stanoviště. Jahody doporučujeme přihnojovat hnojivem . Máme v nabídce jahody jednoplodící, odrůdy Senga Sengana a Karmen,. Ks za 15- Kč a jahody stáleplodící, . Některé odrůdy stáleplodících jahod mají jahody nejen v červnu, ale také v srpnu i. Narozdíl od nich měsíční (tedy drobnoplodé) jahody patří k druhu jahodník .

Jejich plody jsou sice menší, ale rostlina plodí od května do . Někdo na remontantní odrůdy nedá dopustit, jiní tvrdí, že chuťově přece jen. Mezi pěstiteli klasických zahradních odrůd jsou měsíční jahody trochu v opovržení. Také přibývají každoročně nové odrůdy , což svědčí o jeho rostoucí oblibě.


Během podzimu, ale i na jaře, pak koupíte jahody pěstované v. Jak se pěstují stále plodící a měsíční odrůdy jahodníku. Nezaberou příliš místa, lze je. Starší je odrůda Rujana, vůní . Všechny odrůdy jsou samosprašné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky