pátek 18. března 2016

Korejská jedle šišky

Pěstuji ji na místě, kde slunce dopadá, až odpoledne, kde je chráněna i . Protože šišky nevydrží, zůstalo nám tam spoustu ošklivých zbytků. Korejská jedle je jednou z nejmenších jedlí. Největší ozdobou jsou namodralé, až sedmicentimetrové šišky.


Oblíbená pro svou hustou a atraktivní korunu i barevné šišky.

Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle ? Jeden z nejoblíbenějších jehličnanů vůbec je tato korejská jedle. Její jehlice jsou krátké a lesklé, sytě zelené na lícu a stříbrné na rubu. Letos poprvé má šišky a hned asi ks - je to nádhera.


Velmi atraktivní jsou válcovité, fialově modré šišky. Smrkové jehličky jsou kulaté a špičaté, jedle je má ploché a na rubu jsou dva světlé proužky. Líšia sa hlavne farbou šišiek.


Napríklad v poslednej dobe aj u nás často pestovaná jedľa kórejská.

Opravdu dlouho vydrží šišky borovice. Atraktívny kompaktný kultivar kórejskej jedle s netradičnými zelenosivými ihlicami. Abies koreana ( jedle korejská ) . Existuje mnoho různě vysokých a barevných . Objevte nápady na téma Borové Šišky. Pomalu rostoucí kultivar. Jedli korejskou zdobí modře ojíněné šišky , které se na roubovaných kultivarech objevují už po čtyř letech.


Jedle korejská NG GARDENIA. Jehličnan se široce kuželovitou korunou. Jehlice jsou na líci tmavě zelené, na rubu stříbřité, dávající při pohledu zdola zvláštní . Typickou vlastností jedlí je, že šišky se při zrání rozpadávají a nikdy.


Strom kvete v květnu, šišky dozrávají v říjnu až listopadu. Nejmenší druh u nás pěstované jedle , brzy nasazuje velmi dekorativní šišky , které zaujmou od . Jeho rovnomerne rozložené . Domovem v jižních pohořích . Rozlišovacím znakem od smrku jsou šišky , které jsou vždy vzpřímené,.

A můžete jen volně nazývat šišky. A protože se jedná o korejskou jedli, rovněž i lákavě barevné šišky. ABIES concolor, KOLORÁDSKÁ JEDLE stříbrné jehličí, poměrně odolná.


Mnohé z nich navíc krášlí šišky různých velikostí i tvarů. ABIES koreana, KOREJSKÁ JEDLE modré šišky , nízký, kompaktní vzrůst. Mnoho lidí se mylně domnívá, že šišky jsou plodem jehličnanů. Velké šišky vám nabídne jedle stříbrná, vyžaduje však kvalitní, raději lehčí a . Z jedlí patří k nejmenším. Jedľa sa často sa v zime.


Je zajímavá tím, že nasazuje šišky od brzkého věku. Nádherne vyfarbené fialové šišky má táto kórejská jedľa vzpriamené. Roste kompaktně do kuželovitého tvaru a šišky jedlí směřují jako svíce nahoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky