pátek 24. července 2015

Příprava záhonu

Kvalitní půda je základ úspěchu, ať už se rozhodneme . Důležitým bodem je příprava půdy. Na pěstování zeleniny je nejvhodnější hlinitopísčitá půda. Otestovat si ji můžete sami.


Vezměte hrst hlíny do rukou, stiskněte . Záhony , které budeme chtít na jaře osít nebo do nich vysadit nové rostlinky, je nejlepší si připravit už na podzim.

Pokud jsme to nestihli, dáme se do přípravy. Bez přípravy záhonů se úrody nedočkáte. Zelenina, kterou zde každoročně pěstujete, má ráda kyprou půdu s dostatkem živin a vláhy. Stačí nám ruční nářadí , . Jsem poslední dny na kost promrzlá. A ostrý ledový vichr už mě dost deprimuje.


Až tohle skončí, bude konečně jaro. Příznivé počasí využijte k přípravě půdy pro výsevy a pozdější výsadbu. Na podzim zryté záhony srovnejte hráběmi, dejte si .

Ideální je začít s přípravou nových záhonů již na podzim, ale ani na jaře není pozdě. Kromě zimy jej vlastně můžeme připravit . Pro správnou přípravu záhonu je důležitá analýza půdy. Za tímto účelem zmáčkněte v dlani trochu zeminy.


V případě, že půda zůstane sypká, znamená to,. Vzhledem k tomu, že jahodník na stejném místě zůstává . Příprava půdy pro výsadbu jahodníků. Podzim je na zahradách obdobím intenzivních příprav na jaro. Pravidelné podzimní rytí také omezuje výskyt škůdců v záhonech – například . Záhony po sklizni vyčistíme od zbytků rostlin a plevelů, nevykvetlé můžeme společně zakompostovat. Zbytky pěstovaných rostlin můžeme také . Záhony určené k pěstování zeleniny bychom měli na podzim zrýt a přes zimu nechat hrubé hroudy.


Nerovný povrch zadrží hodně zimní vláhy a . V reportáži si představíme užitečné nářadí, které potřebujeme k přípravě podzimního záhonu , respektive půdy, ve které budeme na jaře . Místo klasické motyčky dnes můžete využít techniku, která . Zamyšlení pro dospěláky o vyčišťování duše: Teda řeknu Vám všem plení kopřivy je výborná práce pro vyčišťování vlastní. Pokud plánujeme na zahradě souvislou výsadbu vytrvalých květin, je prvním podstatným krokem příprava stanoviště. Máme-li zahrádku spíše okrasnou, hodně času budou vyžadovat trvalky a příprava záhonů pro vysazení a výsev letniček.

Počasí nám stále zatím přeje, a tak je čas připravit záhony na příští rok, vysadit nové keříky či stromky a upravit skalky. Zdají se vám klasické záhony příliš fádní? Krásné záhony s planě rostoucími rostlinami.


Přírodě blízké trvalkové záhony pro každou zahradu. Vysetí květinové směsi předchází příprava záhonu - zejména stržení drnu, zpracování kultivátorem, urovnání, odplevelení, zapravení půdního . Záhony pro něj připravujeme s dostatečným předstihem, nejlépe ještě . Fotografie - Zahrada příprava záhonu ve fotogalerii Zahrada. V průběhu června jsme dokončili výsadbu vyvýšených záhonů , labyrint a trvalkový záhon jsme opět zamulčovali a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky