čtvrtek 28. května 2015

Vlnovník révový colomerus vitis

Tento škůdce je původcem plstnatosti révy vinné. Na vyrašených mladých listech lze objevit vypouklé, zelené nebo červené, případně do žluta . Samička je mm dlouhá, sameček je menší. Postřik železem v chelátové formě na list i na půdu, Vhodná lokalita a podnož.


Registrované použití postřiku Sulka: Réva vinná: hálčivec révový, vlnovník révový : 4– , tj.

Předpokládané riziko výskytu. Hálčivec révový, vlnovník révový (kadeřavost) Nahoru. Název přípravku, Balení, Cena, Dávka, Cena na ha.


Tu první způsobuje roztoč vlnovník révový. Proti tomuto onemocnění provedeme v době zaměkání bobulí postřik přípravkem Teldor 5SC. Proti hálčivcům, vlnovníkům ale i proti sviluškám je dle registru . Mírný vedlejší akaricidní efekt má i postřik sirnými přípravky.


Roztoč révový – vlnovník révový.

Ochrana: Poprašování a postřiky révy sirnatými přípravky, předjarní postřik organickým barvivem za slunečného počasí,. V tejto fázi už by som do toho išiel so 4- Sulkou. Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Réva mi byla napadena hlačivcem révovým , jaký postřik provést abych se ho zbavila. Ochrana révy před plísní révovou a pad- lím révovým představuje i dnes, stejně jako dříve, v ekologickém vinohrad- nictví ten největší problém.


Ochrana: až týdny před květem postřik molybdenanem amonným (– ). Příčina: nedostatečné opylení. VLNOVNÍK RÉVOVÝ příznaky na vrchní a . Vlnovník révový způsobuje tzv. Podrobněji viz kapitola 5. Postřikový přípravek ve formě s vodou mísitelného koncentrátu k ochraně rostlin proti kadeřavosti broskvoně, hálčivci a vlnovníku révovému , postřik proti . Plstnatost révy vinné (erinózu) způsobuje roztoč vlnovník révový (Colomerus vitis ). Na horní straně čepelí listů se tvoří nápadně vypouklé, různě velké, zeleně . Mezi další známé škůdce patří zobonoska révová , různorožec trnkový, obaleč mramorový a jednopásý, hálčivec révový a mnoho dalších.


Méně nebezpečný než hálčivec je vlnovník révový (Colomerus vitis). Sunmite mám , ale dnes má celý den chcát, a navíc postřik potřebuje určitou .

Práh hospodářské škodlivosti hálčivce révového v jarním období je - 110. Využití dravého roztoče Typhlodromus pyri viz Svilušky, Hálčivci a vlnovníci. Je původcem plstnatosti (erinózy) révy vinné. Postřik provádějte jen za bezvětří nebo mírného vánku, ve směru po větru a od dalších osob.


Další vývoj a rozmnožování vlnovníka probíhá v erineu. Zde klade rovněž vajíčka a probíhá tady i celýjeho vývojový cyklus. Hlavními škůdci jsou pak hálčivec révový (Calepitrimerus vitis), vlnovník révový ( Eriophyes vitis), mšička révokaz (Viteus vitifolii), ale také některé druhy vyšších . Výbornou volbou pro postřik je přípravek Omite 30W.


Ucinnou prevenci zustava ochrana pred . Erineum vlnovníka révového.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky