pátek 22. května 2015

Thunbergia alata pěstování

Thunbergia alata pěstování

Nízké trvalky pro slunné a suché místa. Brassicaceae – brukvovité (Cruciferae – křížaté). Rod má asi druhů, které rostou v jižní Evropě až Malé Asii.


Všechno tak nějak rychle letí, ani si nestačím udělat některé fotky. Například štěničník krásně bíle kvete, po pár dnech však květy. Nižší skalnička pro slunná a suchá stanoviště. Na jaře vykvétá bílými květy, kvete hojně, má polštářovitý růst.


Nejvyšší kultivary dorůstají do . Kompaktní, nízká odrůda, bohatě kvetoucí. Kultivar iberisu, který vyniká nízkým, kompaktním vzrůstem, bohatě kvete. Kvalitní odrůda štěničníku, která je.


Přírodní druh této skalničky pochází z hor . Iberis sempervirens (iberka vždyzelená ( štěničník vždyzelený)) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Iberis umbellata (iberka okoličnatá ( štěničník okoličnatý)) - Botanická fotogalerie - Prohlížení a vyhledávání fotografií rostlin. Rod Iberis zahrnuje asi druhů, rostoucích převážně v oblasti Středozemního moře. Jsou mezi nimi druhy jednoleté, vytrvalé i polokeře s listy čárkovitými nebo.


SkalničkyVendula Janatková. Doba květu: duben – červen. Trvalka, která se spokojí s místem na teplém sluníčku, kde už v dubnu rozkvete milými bílými kvítky, připomínajícími sněhové vločky.


Thunbergia alata pěstování

Vhodná k lemování záhonů i. IBERIS SEMPERVIRENS TAHOE - ŠTĚNIČNÍK. Do vyprodání všech položek. Autoři Lukáš Hrdinka Iberis sempervirens - štěničník. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší . Iberka vždyzelená - štěničník - Iberis sempervirens. Sklademožná v Zahradnickém centru Kolín . Nákup bez rizika: dní na vrácení.


Velmi kompaktní stálezelený nízký polokeř,s podlouhlými listy, které jsou lesklé, sytě zelené. Rostlina se široce rozvětvuje. Koncem jara kvete záplavou bílých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky