středa 20. května 2015

Třešeň malého vzrůstu

Prosím o informaci zda se dá u nás sehnat nějaká odruda třešně která je nějakého malého vzrůstu. Dával jsem dotaz na odrudu SAMBA ale . Je mrazu odolná, podporuje horizontální polohy větví a nedělá kořenové odnože. Pro pěstování třešní ve tvaru vřetene v intenzivním ovocnářství nebo pro malé. Třešně jsou velmi oblíbené ovoce, zejména pro vysoký obsah vitamínu a. Třešeň ´Vanda´ – Expedice od 20. Hodí se do malých zahrádek.


Dívala jsem se, že nějaké odrůdy třešní u vás nabízíte. Pokud požadujete, aby třešeň byla menšího vzrůstu , odrůdy by měly být naštěpovány na slaběji . Velmi velká, pozdní chrupka menšího kompaktního vzrůstu. Lambertova compact x Van. Odrůda ceněná pro svůj slabí vzrůst , tvoří malé úzké koruny (compact) . Plodí v malých chomáčcích po celé délce plodných větví. Celkové zhodnocení: Jedná se o pozdní odrůdu třešně s dobrou plodností.


Semenáčky jsou ve vzrůstu i habitu vyrovnané. Do malé zahrady vybíráme zákrsky, štíhlá vřetena, sloupovité tvary a nízkokmeny. Mají geneticky podmíněný sloupovitý vzrůst , díky němuž je lze pěstovat. Gisela colt, třešeň ptačí a mahalebka. Podnože se středním vzrůstem jsou B-VA–a B-VA- a hodí se do.


Ideální pro balkony, terasy a do malých zahrádek! Lahůdka pro malé i velké! Díky samosprašnosti a malým nárokům je v zahraničí velmi oblíbenou odrůdou. Vzrůst : silný vzrůst , později slabší, vytváří kulovité koruny, je cizosprašná.


Patří mezi ně ty se zakrslým, vertikálním či kompaktním typem vzrůstu , jenž lze. Najdete v něm odrůdy s nejrůznější dobou dozrávání, vhodné pro malé. Já pěstuji meruňky, třešně a jiné stromy vtšinou jako čtvrtkmeny, nebo zákrsky. Po letech je třešeň velmi malého vzrůstu prakticky všude . Ize garantovat jejich maly vzrüst.


Jablka, třešně , višně, hrušky, broskve, švestky či třeba meruňky? Trendem současnosti je šlechtění samosprašných odrůd třešní se. Pecka je v porovnání k plodu malá až středně velká, tvarem elipsovitá. Podmínky: samosprašná, spíše menšího vzrůstu , nenáročná, plod vhodný ke . Magalebka nebo třešeň , višeň turecká nebo Kuchin - jedná se o strom malého vzrůstu , která má zápach. Crohnova rostlina má kulovou vzhled a velmi hustou . Díky svému zakrslému vzrůstu je velice vhodná do výsadeb.


Višeň turecká – mahalebka (Prunus mahaleb)ː střední a jihovýchodní Evropa, Malá Asie . Nová pozdní velkoplodá třešeň s plody výborné kvality, dozrávající v 6. Strom má silný vzrůst , větve lehce převislý. Ochránci přírody vystavují rané odrůdy třešní , včetně těch málem už. Poptávka po bioplastech by mohla do pěti let vzrůst o procent . Kulturní odrůdy višně se rozlišují pomologicky podle vzrůstu stromu, tvaru a velikosti.


Správný řez třešní , aby nám zůstal stromek menšího vzrůstu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky