pondělí 4. května 2015

Suchá zídka z cihel

Nezbavujte se starých cihel a zakomponujte je do zahrady. Stavby z cihel navozují romanticky nostalgickou atmosféru. V zahradní architektuře se využívají pro řešení svažitých pozemků, vjezdů do garáže nebo zahloubeného posezení.


Suchá zídka z vhodně zvoleného materiálu . Třeba z nějaké neopracované kulatiny? Pokud by se vám povedlo sehnat pár kusů tvrdého dřeva, tak je to opravdu na dlouhou dobu a vypadá .

Mrazuvzdorny základ Zídky z cihel , prírodního kamene nebo betonu do. Sucha zídka zpevñujicí svah Materiál Beton na základy, ocelové profily a ocelové pásky, hranoly. Zídky se provádějí též jako skládané z cihel , prefa prvků nebo lité.


Zahrádka a moje malá slepičí farma: Pyramidový záhon na jahody z cihel. Výsledek obrázku pro zídka s taškami. Spojení kamenů a křehkých květin je na zahradách pro svůj půvab velmi oblíbené. Nemusí to však být vždy skalka. Je mnoho jiných rozměrů cihel a mnoho z nich používá stejný koordinační princip.


Zejména u chat, chalup nebo venkovských stavení budou velmi dobře vypadat cesty, terasy i zídky z cihel již použitých.

Rula a opuka na obklad fasády pocházejí z bouraček. Kombinace cihel , lomového kamene z místního lomu a opuky, zděná jako suchá zídka , . To ale potom není suchá zídka. Ta se staví z cihel a kamení bez pojiva, maximálně se prokládá suchým sypkým substrátem - hlína, písek.


Zděné zídky z vápeno-pískových nebo mrazuvzdorných cihel. Konzistence malty musí umožnit vyrovnání cihly. Příliš suchá malta nezajistí optimální propojení z cihlou. Přesné vyrovnání cihel docílíte poklepem zednického . Na místě vzniklém po velkém bambusu se majitelé rozhodli vybudovat malou, relativně nízkou cihlovou zídku esovitě prohnutého tvaru. Zídky z přírodního kamene postavené na sucho jsou levné a jako technicky.


Ze všech řešení právě jednoduchá suchá zídka v zahradě nejvíc vynikne. Dbáme na to, aby se kameny provazovaly podobně, jako když zdíme z cihel. Příliš dlouhé zídky můžete doplnit schůdky a plošinkami, z nichž bude možné. Ze starých cihel můžete vytvořit i vyvýšený záhon, na řešení . Po likvidaci několika kubíků dřeva došlo na vyklízení a drobné zemní úpravy na zahradě. Někde na internetu mě zaujala nízká zídka z cihel , . Chtěl jsem je jen podložit plastovou folií a tu dát i za ně, z jedné strany měly.


Zeď naši zahradu ale do značné míry ochrání i před hlukem a prachem z tam venku za hranicí pozemku běžící silnice. Zídka byla totiž celá zasypaná .

Malta na zeď z vápnocementových cihel. Nachystáno pro bylinný záhon. Máme tu nahoře na kopcu hromádku starých cihel, . Zdít budeme s převazováním podobně jako z cihel.


Technicky se suchá zídka staví podobně jako opěrná, avšak namísto . Ať už zvolíte rustikální zídku z pískovcových balvanů anebo se rozhodnete. Zkrátka, málokterá vaše stavba vydrží tolik, co suchá kamenná zídka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky