pátek 9. listopadu 2018

Panašované keře

Svými téměř horizontálně položenými větvemi přímo vybízí k . Vizuálně projasňují tmavé kouty a vnášejí jiskru do záhonů, které jinak. Variegátní neboli panašované listy zdobí hravé tečky, proužky, . Okrasné keře , stromy i trvalky s bílým či žlutým panašováním patří mezi oblíbené. Rostliny s panašovanými listy jsou citlivější k mrazu i slunečnímu úpalu.

Kvetoucí a stálezelené keře pro Vaši moderní zahradu. Atarktívna odrůda s panašovanými listy a elegantními květy vínové barvy. Hebe Addenda panašované není plně mrazuvzdorné. Hebe andersonii Variegata je panašované hebe, které bohužel není mrazuvzdorné, . Tato japonská azalka má totiž panašované listy, které jsou na rozdíl od ostatních azalek podlouhlé, takže při troše představivosti mohou opravdu připomínat meč . Vzpomeňme například tulipány, které původně sloužily jako lahůdka ke.


Světlo světa spatřila pěstební metoda rostlin s panašováním. Stálezelené keře , to jsou keře , o kterých se říká, že jejich listy.

I v zimě nás občas potěší sluneční paprsky, které rozzáří ztišenou atmosféru zimní. Panašované kultivary jsou pestřejší. Tato vajgélie má opadavé listy, které jsou nápadně panašované.


Střed listu je tmavě zelený, kraje listů jsou žlutozelené až zlatožluté a okraje jsou purpurově . Aukubu pěstovanou v nádobě bychom měli na zimu uložit do světlé a chladné místnosti. Cesmína ostrolistá panašovaná pomalu rostoucí stále zelený strom. Cesmína ( Ilex) je velice efektní keř nebo strom, který je vhodný spíše do polostinných až . Před jedenácti lety tu rostly jen kopřivy do pasu, ostřice, několik keřů ,. Elegantissima a Argenteomarginata, které mají nádherné, bíle panašované listy. Má ostré, tuhé a leskle zelené či panašované listy. Slovensky: Aukuba japónska.


Svída bílá (Cornus alba) je opadavý keř se živě červenými letorosty a vstřícnými. Pestrolistá svída - nenáročný opadavý keře s intenzivní oranžovočervenou barvou výhonů – vynikne po opadání listů a rozsvítí tak Vaši . Neprospívá jí ovšem mokro ani polostín. Výborně se proto hodí pod stromy . Keř strnule vzpřímený, pomalu rostoucí. Okrasný listem i mnoha květy během celého léta ( VII – IX ).

Půdy živné, písčitohlinité, slunné stanoviště. Keř dorůstá výšky - m. Kvete v měsíci červnu záplavou květů různých odstínů růžové a červené. Vajgelie Variegata má žlutě panašovaný list květ růžový . V okrasné zahradě si budeme přát keře s co nejdelším efektem. Brslen Fortuneův s panašovanými listy bude zahradu zkrášlovat i přes zimu. Aukuba japonská je stálezelený keř , oblíbený pro svoje panašované , zlatozelené listy, vyskytující se u některých odrůd.


Pokud budou nejvyššími dřevinami keře zlatice, nikdy se. Zajímavým druhem je Cornus alba Spaethii, které má zlatě panašované listy. Keře u nás ve volné půdě plně mrazuvzdorné. Hlavní oddeleníVenkovní ibiškyIbišek venkovní fialový s panašovanými listy .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky