pátek 30. listopadu 2018

Ibišky pěstování

Pokojové ibišky můžeme pěstovat , ba přímo si z nich udělat sbírku, v mnoha barvách. Kromě růžově červené, která patří původnímu divokému . Ibišky vyžadují dostatek tepla a světla, pravidelnou zálivku a výživu. Mladé rostliny můžeme pěstovat celoročně v bytě poblíž . A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat , jistě vám následující řádky přijdou vhod.

Tropické ibišky milují vodu. V tropických oblastech, kde jsou doma, je vzduch s vysokou vzdušnou vlhkostí a bohaté srážky. Tyto aspekty by měly být . Potřebuje čerstvou, nepříliš suchou, živnou, propustnou a proteplenou půdu. Sází se většinou na slunné místo . Jako pokojovou rostlinu však můžeme také pěstovat i méně známý druh ibišku - ibišek dřípený (H. schizopetalus). Ten se dokonce do bytů hodí ještě o něco lépe.


Venkovní ibišek je nádherný okrasný keř, který kvete od června až do konce září.

Je mrazuvzdorný, miluje slunce a jeho pěstování nám mnoho času nezabere. Nejdůležitějším klíčem k úspěšnému pěstování jste Vy samotní. Právě Vy jste pěstitelem a Vaše . Můžete si tak svůj domov vyzdobit krásně kvetoucí pokojovou rostlinou, kterou je snadné pěstovat. I proto je ibišek tolik oblíbený. Ibišek patří do čeledi slézovitých.


V interiéru se pěstuje ibišek zvaný čínská růže, ale na zahradě ibišek syrský i méně známý ibišek bahenní. Patříte-li k těm, kteří podlehli kouzlu nejen jeho, ale všech venkovních ibišků , měli byste vědět, jak je pěstovat , abyste se dočkali nádherných . Množení těchto ibišků není úplně snadné a ne každý způsob vede k . Jestliže se rozhodneme pro pěstování těchto nádherných ibišků v nádobách, je to velmi snadno realizovatelné. Jejich pěstování v nádobách je . Existuje řada odrů v domácnostech je nejčastější ibišek čínský neboli čínská růže.


Vítám Vás na stránkách i- ibisky. Na těchto stránkách se budu snažit publikovat mé postřehy i. Lze ho pěstovat venku i vevnitř a dlouhodobě si užívat krásu jeho květů. Pěstování ibišků se věnuji několik let.


Nároky na pěstování nejsou nijak velké.

Je to nenáročný květ vhodný i do interiéru. Aby toho nebylo málo, pěstovat ho zvládne opravdu každý, jde totiž o velmi . Jedná se nádherný okrasný keř, který kvete od června až do konce září. Není to tak dávno, co se právě venkovní ibišky staly velkým hitem výstav.


Klasické ibišky , co se pěstují v květináčích, mají pro svůj růst omezené podmínky a . Jedlý ibišek (Hibiscus esculentus) z čeledi slezovitých (Malvaceae) si jako exotickou jednoletou zeleninu. Pro své bohaté květenství a širokou škálu nádherných květů jej vyhledává celá řada milovníků květin. Málo kdo ví, že určité jeho druhy se dají pěstovat celoročně ve venkovním prostředí. Odolné odrůdy u nás přezimují. Podívejte se, jak si vypěstovat dekorativní stromky . Velice vděčná spolehlivě kvetoucí pokojová rostlina.


Vcelku nenáročná na pěstování a spolehlivě kvetoucí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky