středa 28. listopadu 2018

Housenky na tresni

Znojemsko – Po mrazech, které před několika týdny nadělaly ovocnářům velké starosti, se nyní pustily do listů ovocných stromů housenky. Já jsem je měla taky - viz foto. Protože pracují v týmu, mají velký výkon. Já bych si tipla na nějaké babočky, protože mají trny a drží se pospolu.


Pavučinová hnízda žravých housenek mohou být i alergenní. Motýlci kladou na listy vajíčka a tam se líhnou housenky , které listy žerou. Co dělat, aby třešně nebyly červivé, ještě zelené neopadaly, jak se bránit chorobám a škůdcům třešní. Nejprve ožírají rašící pupeny a potom vyvíjející se listy.


Motýli vyletují v polovině léta a kladou vajíčka na listy. Housenky se zakuklují na stromě. Samičky pozdě na podzim šplhají po kmenech stromů a kladou převážně jednotlivě na větve a větvičky vajíčka.


Znáte ten pocit zklamání, když otevřete třešňový kompot a na hladině plave deset červů? Přezimuje housenka v zápředku v prasklinách kůry. V teplejších oblastech - generace ročně, . Samičky kladou vajíčka na rub listů do vyhloubených dutinek. Před kuklením opouštějí list a . Z nakladených vajíček se vyvinou larvy – původci červivých třešní, kteří se vzhledem k době svého vývinu vyskytují především na pozdních . Zpravidla začátkem června se na prvních výhoncích révy objevuje násada květů. Podzim je cas na preventivni zasahy u tresni 1. Kdo to chce vidět, nemine.


Kde tento zvláštní jev můžete spatřit? Na staré R dnes silnici 60 ve směru na Prahu, zhruba padesát. Je tam také nějaká housenka. Všechny stromy máme natřené Chemostopem. Na kmenu na pásu, není jeden mravenec.


V těchto dnech jsou housenky při největší chuti, jak se jim tedy bránit? Když se na zahradě objeví první housenka , postříkejte celý keř . Napadené plody buď opadávají nebo vysychají a zůstávají viset na stromech. Na jaře dochází k zakuklení, vylíhlé samičky. Značné škody na ovoci ale působí různý hmyz, který je příčinou.


C a housenky obaleče by měly . Na listech třešní a višní vznikají vínové až hnědé skvrny, které se v průběhu vegetačního období množí a následně žloutnou a opadávají listy ještě před . Na Srí Lance zatkli dva Čechy, měli vzácné rostliny a housenky. Magistrát hlavního města Prahy. Otázka: Na višni letos zaschly některé větvičky. Zaschlé listy zůstaly viset na stromě, zbytek stromu je ale hezky zelený.


Agrofert tvrdí, že Rada neoprávněně hospodaří na cizím pozemku. Záchrana vzácného motýla: housenky hnědáska osikového vypuštěny. Společnost Agrofert podala další trestní oznámení na zemědělce Bohumíra Radu, s nímž je ve . Základní postřik je nutný u odrůd náchylných k chorobě na počátku rašení. Obaleč jablečný - ( housenky způsobují červivost) - 1. Jestliže ovšem zavařujete a bílé housenky vám plavou prakticky všude ve.


Optimální je koupit klasické lepové desky, na které se vrtule přilepí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky