čtvrtek 15. listopadu 2018

Jak se zbavit dřepčíků

Dřepčíků je celá řada a škodí na různých druzích zeleniny. Poradíme vám jak se v takovém případě dřepčíků zbavit. Již několikáté léto se na zahradě objevili malí černí kulatí broučci.


Jsou na listech a květech řeřichy, ředkve a na dalších rostlinách. Dřepčíci si pochutnávají hlavně na listech brukvovité zeleniny, ale napadají i některé.

Proč se v zimě množí svilušky a jak se jich zbavit. Dřepčík : Likvidace postrachu křenu či mangoldu. Rapidním zvýšením zálivky se lze menšího množství zbavit. Existují i některé elixíry . Na brukvovité zelenině způsobují škody čtyři druhy dřepčíků. Dřepčíci škodí na všech druzích brukvovitých rostlin, přednost však dávají těm druhům, které nemají voskový povlak na povrchu listů.


Přírodní biopostřik proti dřepčíkům - po sklizni řapíků rebarbory můžeme zbylé listy buď zkompostovat, nebo z nich připravíme posilující hnojivo.

Pomáhá vydatné zalévání a kropení rostlin, protože dřepčík vodu špatně snáší, ale doporučuje se také sypati na záhony a rostliny tabákový . Popis: Drobní (2-mm) černí nebo černožlutí brouci, kteří skáčí. Na listech vzcházejících rostlin vykusují drobné (1-mm) otvory. No, asi to je tím, že to nenechávám bejt a nemám pochopení pro škůdce, tak jsem hnedle jak vykvetly aksamitníky vyrobil z těchto molotovův koktejl a postříkal. Dobrý den, tak za A) dřepčíci nesnášejí vlhko- vydatně rostliny zalévejte. B) Přírodní postřík z rebarbory.


Listy natrhat na kousky, v hrnci přelít . A proč tazatelka nepokračuje ve . Pořád dokola šplíchám na savý a žravý hmyz a objevují se znovu. Detail otázky na Odpovědi. Zbavit se jich lze i pomocí žlutých lepových desek, které se zavěsí k. Malí brouci s nohama uzpůsobenýma ke skákání přezimují ve . Myslím, že jsem minulý týden jednoho dřepčíka zahlédla, ale asi to byl.


Skákající brouci: Výskyt dřepčíků na zahrádkách. Nevíme, jak se jich zbavit , a navíc obava, že se letos opět vyskytnou, je na místě.

Německý název: Grosser Gelbstreifiger Kohlerdfloh. Lichořeřišnice (Tropaeolum) pochází ze severních tropických oblastí Jižní Ameriky. Slovenský název ‎: ‎Skočka kapustová Anglický název ‎: ‎Turnip flea beetle, Large-striped.


Lidé ji postupně rozšířili . Jsou tak žraví, že během sucha dokážou zničit všechny rostliny, které si hýčkáme ve sklenících a na . Aby byla úroda co nejlepší, je nutné, aby byla chráněna před škůdci na řepce. Dřepčíci pravidelně nalétávají do porostů ozimé řepky, kde ožírají děložní a první. Sběr dřepčíků nebývá podle zahradníků příliš účinný, a tak budete v boji proti nim muset sáhnout po . Blískáček řepkový ( dřepčík ). Záhradu som mala plnú dier a krkov som zbavila až vďaka jednoduchému nápadu: Keď zacítia. Máta peprná svou silně aromatickou vůní odrazuje dřepčíky a bělásky.


Levanduli se vyhýbají býložravé ploštice. Dřepčíci (Alticinae) jsou taxon brouků (Coleoptera) v rámci čeledi. Vegetariánská ekofarma, kde by mně dali práci za bydlení s jídlo? Jak zajistit, aby v půdě .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky