čtvrtek 29. listopadu 2018

Ježek východní

Naopak východní má náprsenku bílou a ostny mu rostou na . Víte, jaký je mezi nimi rozdíl? U nás v České republice žijí dva druhy ježků , východní a západní. Ježka východního poznáme podle ostnů. Každý má na jinou stranu - nebo, .

Na základě taxonomické revize došlu k rozdělení druhu Erinaceus concolor na dva druhy - Erinaceus concolor sensu stricto a Erinaceus . Foto Marek Szczepanek, licence Creative. Naproti tomu u ježka východního je ostnatý šat neupravený, bodliny jsou . Pomoc zvířatům v nouzi a přibližování přírody dětem i dospělým je naším posláním. Tento rok byl pro nás velmi intenzivní a přinesl hodně . Málokdo také ví, že u nás žijí dva druhy ježků, ježek západní (Erinaceus europaeus) a ježek východní (Erinaceus roumanicus). Nejdříve si ale ježka představíme.


Správně bychom ale měli říct ježky, protože na našem území žijí vlastně dva druhy: ježek západní a ježek východní.

Obličejová maska může být i černá, čenich je špičatý a na břiše má bílou skvrnu. Hlavní rozdíl od ježka západního je však patrný na první pohled – má ostny rozcuchané do všech stran. Bodliny ježka východního mají různou barvu i uspořádání. Některé jsou bílé až šedé, další proužkované, a každá bodlina roste po svém.


Ve střední Evropě, na Balkáně, v Pobaltí a ve východní Evropě až po západní Sibiř je to ježek východní (Erinaceus roumanicus), který přečkal . Dalším z rodu Erinaceus je ježek východní. Dalšími rody, které můžeme najít jak v Evropě, tak v Asii nebo v Africe jsou Atelerix, Hemiechinus (ježek ušatý) a . Pokud se setkáváte jen s mrtvolami ježků. Jeho domovem byly smíšené a listnaté lesy.


Ježek je savec z řádu hmyzožravců. Po odlesňování a vzniku jehličnatých monokultur začal žít i . Vrané nad Vltavou) - I v prosinci přijímáme podměrečné ježky. Zimu by pravděpodobně nepřežil ani ježek východní z Vraného nad Vltavou. Jiní terito riální samci naopak vyhledávají všechny atrak- tivní samice na lokalitě připravené . Hojně se vyskytuje i na západě Sibiře, . Západní hranici výskytu tvoří Polsko, Česká republika a .

Galerie - ježek východní. Geocaching is a treasure hunting game where you use a GPS to hide and seek containers with other participants in the activity. Přesto si ho ale nejdříve představíme. Jelikož chování a nároky jsou u . Na našem území žijí dva druhy, ježek západní a ježek východní.


Na světlé hlavě mám tmavý pruh, . Evropu a naši republiku obývají dva druhy ježků , východní a západní. Hlava: celkově světlá, u mladých jedinců naopak velmi tmavá. Fotoaparát: Nikon D8tělo.


Objektiv: Nikon 4mm F8D AF-S II ČERNÝ.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky