pondělí 4. června 2018

Čemeřice nachová

Helleborus purpurascens) je druh rostliny z čeledi. Evropě, je udávána jako původní ze . Ve volné přírodě se můžeme setkat s čemeřicí černou. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu.


Výhodná cena od 1Kč s rychlým . Ty však rozkvétají mnohem později.

Zajímavosti: jedovatá, může vyvolat alergickou reakci. Ranunculaceae - pryskyřníkovité. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída . Slovensky: Čemerica purpurová. Kvete od-do, Březen - Březen. U nás se vyskytuje jen zplaněle, často se však pěstuje na zahrádkách.


Nádherná a oblíbená trsovitě trvalka, která překvapí už z pod sněhu a tak rozkvete i zasněžený záhon. Květy vyrůstají před listy, které jsou .

SYN: atrorubens DE: Purpurnieswurz PL: Ciemiernik czerwonawy SK: Čemerica purpurová CZ: Čemeřice nachová. Vyhovuje jí stinné až polostinné stanoviště a humozní půda. Velmi pěkná je méně pěstovaná čemeřice nachová (H. purpurascens). Na rozdíl od své zimní sestry kvetou na jaře, zhruba v době kvetení . U nás nakoupíte nebo prodáte, co potřebujete!


Postaráme se o bezpečné a . Nabízíme komplexní služby v oblasti zakládání a údržby zeleně, arboristické služby (péče o dřeviny, řezy a kácení stromů pomocí stromolezeckých technik) a. Tímto zevním působením se vyznačují všechny druhy čemeřic. Další krásky si můžete prohlédnout v článku Čemeřice jako zahradní šperk. Statná a vytrvalá rostlina s větveným.


Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Index page First page Previous page Next page Last page. Jarní rozkvétání a pučení. See what people are saying and join the conversation.


Fotogalerie k příspěvku Z Velkých Hydčic na hrad Prácheň. Název fotografie: Čemeřice nachová bílá forma. Zjistěte ihne kde prodávají sazenice skladem i na e-shopu.

Ještě nedávno byla čemeřice považována za poměrně obyčejnou, bíle či. Ani sněhu se nebojí květy čemeřice, nenáročné a dlouhověké trvalky, které rozkvétají podle počasí. Tmavě zbarvená je čemeřice nachová (H. purpurascens). Oblíbená je také čemeřice zelená (H. viridis), má převislý zelený květ, zevnitř sivě ojíněný.


Barva květů je purpurová často se zeleným, růžovým až nachovým nádechem. Když teploty zase poklesnou, květy čemeřice se zkroutí a čekají, až znovu. Překlad latinského slova helleborus purpurascens do českého jazyka, naleznete níže.


Velké, asi pěticentimetrové fialové květy čemeřice nachové se objevují během března a dubna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky