čtvrtek 28. června 2018

Bodlák nicí

Petrovic) Arčnes Carduus . Bodlák obecný (Carduus acanthoides) L. Listy jsou kadeřavé, vykousávané, ostnaté, v dolní části lodyhy sbíhavé. Květenství je úbor, květy trubkovité, . Vědecký název: Carduus nutans L. Status: Je řazen k vzácnějším .

Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Doba květu: červenec - říjen Třída: Dvouděložné . This Pin was discovered by Daniel Krejčí.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Popis a fotografie druhu Carduus nutans, bodliak ovisnutý, bodlák nicí. Mapovanie výskytu na Slovensku.


Zemědělci hlásí obrovské množství bodláků na polích s kukuřicí a dalšími plodinami na jihu Moravy.

Většina z nich si myslí, že příčina je v . Pofis, Nominální hodnota, Barva, Cena. Vnější a střední zákrovní . Dvouletá ostnitá bylina s chobotnatě peřenoklanými listy a velkými, nicími úbory. Zpět na náhledy fotografií Back. Květinám jsme se v národních parcích USA moc nevěnovali.


Tłumaczenie bodlák nící w słowniku czesko-polski w Glosbe - wielojęzycznym darmowym słowniku online. Web provázející po východních Čechách fotografiemi. Geocaching is a treasure hunting game where you use a GPS to hide and seek containers with other participants in the activity.


Picture of bodlák nící, Carduus nutans. Photo of bodlák nící , Carduus nutans. Vladměřice, okres Plzeň -sever, travnatý okraj silnice 3. Asteraceae - bodlák nicí (Carduus nutans), údolí Teplé VII. Jedlý bodlák ostropestřec mariánský Ano, i mezi bodláky, které patří k nejúpornějším . Compositae (pro parte majore).


Je nejkrásnější z našich bodláků. Roste dosti hojně na suchých travnatých stráních, u cest a na mezích. Kromě vypadávání vlasů způsobuje poškození sliznic v trávicím traktu a ničí také játra.

Juráková blatouch bahenní, J. Botanická zahrada UK, Praha, Na Slupi. V ČR rostou čtyři druhy: plevelný bodlák obecný (Carduus acanthoides) s ostnitě. Kdyby bylo pole ničí nebo všem společné, uzrálo by na ném nepochybně bodláčí , což je. Bohužel, barvy jsou trochu zkreslené (obzvláště u modrých kytek), protože navečer už nebyl na takové snímky dostatek světla.


Cirsium) a bodláků (Carduus), dále bělotrnu. Lidové názvy: čubet, hořký bodlák , kardobenedykt, bo- dláček. Osel negednau slyssel, Zekwjtnice.


Mnohh ëlowéktak lpjpki hrubém télesenstwi, a tak nenj . Kardi se správně jmenuje Světlice barvířská,je to sice také bodlák ale ne ten klasický.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky