pátek 29. června 2018

Plicník lékařský popis

Roste v hájích a lužních . Má tenký větvený oddenek. Na rozdíl od přímé lodyhy je plazivý. Lidové názvy: hvězdoš, korálky, plucník, pličník, nevlastní sestry. Tato bylina totiž umí kupříkladu pomoci při bronchitidě. Je to rostlina vytrvalá, . Plicník je vytrvalá rostlina vysoká - cm.


Z rozvětveného oddenku vyrůstá chudě větvená lodyha s tuhými štětinovitými chloupky, kterými jsou pokryty . Slovensky: Pľúcnik lekársky. Pulmonaria officinalis - plicník lékařský. Boraginaceae - brutnákovité (drsnolisté). POPIS : Vytrvalá, až 35 . Kvete v březnu až květnu.


Z válcovitého oddenku vyrůstá několik lodyh vysokých až centimetrů, . Má válcovitý, tenký, rozvětvený oddenek. Vydejte si na první jarní vycházku do lesa, kde lze sbírat plicník lékařský , jenž je jedním ze symbolů začínající bylinkářské sezóny. Lodyhu má přímou, někdy mírně . Podle svého názvu je plicník osvědčený lidový lék proti infekcím dýchacích cest. Podáváme jako nálev, kloktadlo, inhalace, koupel.


Plicník lékařský popis

Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Rejstřík: ATLAS lékařský, officinalis, plicník, pulmonaria, ATLAS . Balík na poštu ‎: ‎Dodáme do 28. Jednoduchá lodyha je zakončena vijanem . Listy jsou široce vejčité, drsné a dlouze řapíkaté se štětinovitými chloupky.


Tmavě zelené listy se světlými skvrnami jsou, stejně . Na konci lodyhy vysoké asi . Vytrvalá bylina, z jejíchž podzemních oddenků vyrůstají měkkými chlupy . Trvalkou, která se vyskytuje od jižního Švédska po severní Itálii a na východ až po Bulharsko a Rumunsko. Naše cena (vč. DPH): Kč.


V dnešní medicíně se používá jen omezeně. Předepisuje se v nálevu. Trpíte stresem, chronickou únavou, špatně usínáte a spíte ? Vyzkoušejte doplněk stravy -bylinkový sirup dle receptury slavné lidové . Doba květu: Březen až květen.


Okrasný i léčivý plicník je také jednou z. Popis : Jedno i víceletá bylina jarního charakteru. Má dužnatý, kulatý a silný kořen vřetenovitého tvaru. Vytrvalé rostliny vyrůstající z tmavého plazivého,.


Plicník lékařský popis

Vegetační jednotky ČR, jejich popis , mapy a druhové složení. Popis hry: všichni hráči si stoupnou čelem do kruhu, který utvoří, jeden z hráčů si . Přízemní listy v růžici, většinou přezimující, řapíkaté, čepel široce vejčitá , .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky