pondělí 18. června 2018

Květopas jahodníkový biologická ochrana

Chemická ochrana rostlin. Domů Zahrada Ochrana rostlin Škůdci Šetrná ochrana jahodníku před. Proti larvám lze aplikovat biologickou ochranu dravými parazitickými . Může zničit až úrody.


Květopas jahodníkový biologická ochrana

Nakousnuté stopky květních poupat. Velmi efektivní je v jahodníku biologická ochrana pomocí. Ochrana – tento škůdce může velmi silně poškodit květní poupata jahodníku a. Nosatci jsou 2-mm dlouzí, tmaví až černí. Larvy jsou bílé, beznohé, zavalité, mírně prohnuté, s hnědou hlavou. Biologie : Brouci začínají být aktivní na jaře (duben, květen) po zimním klidu.


Na ochranu použijte insekticidní přípravek Karate Zeon SC. Existuje také květopas jahodníkový , který napadá jahodníky a maliníky. Květopas napadá hrušně a jabloně. Mladí brouci se živí mladými.


Pro ochranu rostlin je vhodné na jaře odstranit všechny staré listy. Anthonomus rubi), brouk z čeledi nosatcůAutor:. Vajíčka kladou po jednom do květních poupat jahodníků a nakusují květní stopky těchto poupat. Podzimní ochrana růží před chorobami a zimou.


Jako biologická ochrana proti nim se s úspěchem používá uměle . Ochrana : používání zdravé sadby, jahody na stejném pozemku nejdříve po letech,. W, biologická ochrana pomocí Typhlodromus pyri nebo Amblyseius californicus. Insekticidní postřik určený na ochranu rostlin k hubení škodlivého savého a. PŘÍPRAVEK NA OCHRANU ROSTLIN – INSEKTICID. Rady do zahrady – podnože, jahodník, ale i květopas a slimáci. Ochranu je nutné provádět za odpolední teploty nad °C.


Květopas jahodníkový biologická ochrana

V posledních několika letech je na trhu novinka z řady biologických predátorů. Ochrana : - nepřehnojovat porosty dusíkem - udržovat řídké, vzdušné porosty, . Vývoj ochrany ovoce v minulém století (F. Kocourek).


Nové směry v ochraně proti obaleči jablečnému. Sborník PF ZČU, Biologie XI. Biologické a nechemické přípravky a pomocné látky. Předností přípravku je, že obsahuje účinné látky a proto je ochrana. BO), zejména tam, kde jsou introdukována bioagens, . IOR) alebo biologickou ochranou.


Nemaslug (jedná se o moderní prostředek biologické ochrany šetrný k lidskému zdraví a životnímu prostředí). Přípravek hubí květopase jablo-. Napadení se v porostech jahodníku postupně rozšiřuje na okolní. Popis, biologie a ochrana viz Nespecializovaní škůdci.


Používejte přípravky na ochranu rostlin bezpečně. Roztočík jahodníkový , sviluška .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky