středa 8. května 2019

Meruňka zákrsek

Jedná se o jednu z nejkvalitnějších odrůd u nás. Raná odrůda Meruněk vyšlechtěna v Kanadě, kříženec odrůd (Geneva x Naramata) x Morden 604. Plodnost je brzká, velká, pravidelná, vhodná probírka pro.


Běžná cena ‎: ‎2Kč (EUR) Naše cena s DPH ( ) ‎: ‎2Kč (EUR) Naše cena bez DPH ‎: ‎1Kč (EUR) BERGERON pozdní meruňka, podnož myrobalán, zákrsek. Pozdní odrůda vhodná pro konzervaci i přímý konzum.

Perfektní meruňka pro menší zahrady. Tato novinka je vzrůstem asi o třetinu menší než běžné meruňky, díky tomu je trhání ovoce pohodlnější. M- slabě rostoucí podnož, malý kořenový systém, mělce kořenící,středně odolná mrazu,podnož vhodná pro tvar zákrsek , nejrozšířenější podnož slabého růstu . Nejlépe se jí daří v polohách v nadmořské výšce do 3m n. Můžeme si tak sami určit, zda chceme zákrsek , čtvrtkmen či polokmen.


Koruna se začne tvořit cca oček pod zastřižením. Pokud se jedná o tvar rozvětvený .

Meruňka TSUNAMI je raná odrůda pocházející z Francie. Ceny, pokud není uvedeno jinak, jsou za tvar zákrsek. Sklízí se 4-dnů po Velkopavlovické. Kč, čtvrtkmen 1Kč, sloupovité 2Kč. I to, že cílovým stromem bude meruňka lze usuzovat jen nepřímo podle.


Dobrý den, jak daleko zasadit zákrsek meruňky, aby se kořeny . Tato meruňka patří k pozdně zrajícím. Topaz zákrsek , pološvestka domácí Švestka polokmen, renklóda Althanova, zákrsek a meruňka (u té neznám odrůdu). Třešeň chrupka Debora - zákrsek. SORBUS aucuparia (Moravica) zákrsek.


Stromy, zákrsek , Šp, Čk, Pk,Vk. Hrušně nabízíme na podnožích Kawkazská a Semenáč pro tvary polokmen až vysokokmen a Kdoule pro tvary zákrsek až čtvrtkmen cena 13- Kč. Ve fázi růžového poupěte je ničivá teplota kolem -°C, v plném květu meruňka snese ještě teplotu kolem -°C, malé plody se poškozují již při teplotě kolem -1 . U tohoto pěstitelského tvaru chybí typické kosterní větve, známé u běžných tvarů ( zákrsek , čtvrtkmen). Prunus armeniaca, česky meruňka poloraná, pochází z Číny.


Do Evropy se dostala přes Arménii.

Kontejner o objemu litrů zákrsek strom. Nastává období pro výsadbu ovocných stromů. Jak ale stromky správně vysazovat, aby se uchytily, a jaký strom si vybrat? Mohla by to být třeba zákrsek meruˇka? Vejde se mi sem vrostlý strom, nebo zvolím spíše zákrsek ? Tyto ovocnářské termíny ( zákrsek , čtvrtkmen, polokmen, vysokokmen) se vztahují k výšce založení koruny, ale zaměňují se za označení podnože.


Keř v 2l kontejneru150Kč. Zákrsek - prostokořenný200Kč. KAPTIVÁTOR Keř v 2l kontejneru120Kč. Pro pěstitele, kteří nemají ujasněnou představu o stromku je ideální zákrsek či čtvrtkmen na podnoži MM 1virus free.


Slivoň, třešeň, meruňka , broskvoň, nektarinka, višeň - kdy provádět řez a základní. Tři případně čtyři dobře umístěné postranní výhony . Kanadská odrůda se středně bujným růstem. Při velké násadě plodů je však vhodné udělat.


Plody jsou oranžové a při plném vyzrání mají výrazně dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky