úterý 17. dubna 2018

Tavolník bumaldův

Tavolník bumaldův

Opadavý nízký keř, dorůstá do výšky kolem metru. Lze pěstovat ve skalkách, skupinových výsadbách i jako nízký živý plot. Od července do srpna je ozdoben . Nízký, hustě rozvětvený keř. V červnu až srpnu kvete karmínově červenými květy.


Snad nejznámější a nejpěstovanější tavolník pro . Mladé rašící listy vínově červené, později zelené. Barva listů u tohoto kultivaru je na jaře zlatožlutá, později zelená, na podzim oranžová až měděná. Spiraea bumalda ´Goldflame´, vel. List žlutý, při rašení až žlutooranžový, květy růžové.


Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Vytrvalý, opadavý keř vhodný i do nižších živých plotů, kvete . Podle botaniků se tak podobá svému druhému rodiči, . Keřík se zajímavým zabarvením listů, od světle zelené po bronzové zakončení. Krásný keřík se svěže zelenými listy, které na podzim nádherně zbarvují do tmavě červené s bronzovým nádechem. V katalogu nemáme podrobnější informace o tavolník bumaldův. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu.


Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší . Listy jsou vejčité, okraje pilovité na podzim se vybarvují do bronzové barvy. Japanese spiraea (English). Vzpřímený keř s větvemi lehce obloukovitými.


Listy opadavé, mladé jsou jasně žluté, později bledě zelené. Drobný keřík s široce rozložitým růstem. Květy jsou jasně růžové, Kvete od června do srpna. POZNÁMKA : - V RÁMCI SADOVÝCH ÚPRAV BUDOU UPRAVENY VŠECHNY. NAVRŽENÉ ZELENÉ PLOCHY V ULIČNÍM PROFILU.


Tavolník bumaldův

Dřeviny kvetoucí na jaře - řez: zlatice, meruzalka krvavá, tavolník a pustoryl. Tavolník Bumaldův bíla cornus alba . Umístění: Volně rostoucí živý plot. Osobní odběr, dle množství doprava v okolí . Zajímavý svými jemnými květy, které mají růžovou barvu. Mají krásné lístky, úžasně kvetou, lákají motýly a včely, jsou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky