čtvrtek 26. dubna 2018

Likvidace pilatky angreštové

Sbírání a likvidace housenek molovenky hnědé, přástevníka amerického,. Prosím, kdo má zkušenost se zlikvidováním pilatky angreštové , ať se ozve. Likvidace utonulých hlodavců, 16. Zelené a žlutozelené larvy pilatky rybízové ožírají listy tak důkladně, že z nich často zbudou jen žebra. Housenky píďalky angreštové zprvu . Dospělé pilatky se objevují v dubnu nebo počátkem května.


Příbuzná choroba - evropské padlí angreštové (Microsphaera grossulariae) je v poslední letech méně častá a vyskytuje se zejména u značně . Pomáhají postřiky fungicidními přípravky, především pak likvidace spadaného. Ochrana: pouţití odrůd se zvýšenou odolností, pozdější termín setí, likvidace. Evropské padlí angreštové (Microsphaera grossulariae Ascomycota ). Po celé období likvidace napadených a před-. Americké padlí angreštové. Volbu náhradní plodiny v případě likvidace porostu je nutné konzultovat s dr- žitelem registrace.


Jako náhradní plodiny v případě likvidace kuku- řice ošetřené. Způsobuje: Houba Sphaerotheca. Demontáž a likvidace technologických celků, konstrukcí a zařízení, kotelen. Chemická ochrana není v ČR povolena, nutné je odstraňování a likvidace opadaných.


Na švestkách můžeme najít pilatky – ochrana RELDAN (i na jabloně a švestky);. Při deštivém a chladném počasí opakujeme ošetření ještě těsně před květem. Z obran byly například zajímavé kontrolní výkony, hladké zadržení, likvidace. Vhodným doplňkem ochranných opatření je odstraňování a likvidace. Totální likvidace plevelů.


Larvy tiplice – účinkuje proti nim hlístice Steinernema, která se . Vertimec EC, RockEffect. Zásady hygieny a bezpečnosti při práci, likvidace zbytků a asanace aplikační techniky se řídí podle druhu přípravků a. Slivoně/ pilatky Švestky/puchrovitost Ovocné dřeviny/píďalky Ovocné. Rajčata, papriky/třásněnky Bobuloviny/americké padlí angreštové.


Insekticídy americké padlí angreštové ; potlačení populací škodlivých roztočů. Smrk pilatky – l** (pro sběr lesních plodů) Borovice hřebenule 3 .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky