čtvrtek 26. dubna 2018

Spiraea cinerea grefsheim

Spiraea cinerea grefsheim

Tento herbář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním . Pro medicínské účely se používá hlavně náprstník žlutý. Toto dvouletou bylinu můžeme vysévat od konce května do příchodu podzimu. Fotoalbum náprstník žlutý. Listy jsou střídavé, přízemní krátce řapíkaté, . Plantae - rostliny oddělení.


Spiraea cinerea grefsheim

Scrophulariaceae ( s.str.) náprstník (Digitalis). Výsev semen provádíme od dubna do května. Odrůda kvete od června do července krásnými . Pěstební spon by měl být přibližně x centimetrů. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů.


Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Pěstování náprstníku červeného bylo postupně nahrazeno (D. lanata), . Obsahové látky: Z toxikologického hlediska má význam obsah kardenolidů a event. Digitalis lutea, náprstník žlutý Jedovatá část: Celá rostlina. Náprstník žlutý -Celá rostlina. Vedle náprstníku červeného se u nás vyskytuje i náprstník velkokvětý a náprstník žlutý.


Mají stejný účinek jako náprstník červený. Krásné krémově- žluté zvonkovité květy jsou výbornou dominantou záhonu. C - náprstník velkokvětý. Cymraeg: Bysedd-y-cŵn melyn dansk: Gul Fingerbøl.


Kvete v červnu a červenci velkými žlutými , uvnitř hnědě značenými květy neobvyklého . Kašperské Hory, Unnamed Roa Zach Vladimír, snimek, Detail. Ještě to není ani příliš dlouho, co se běžně náprstník používal jako léčivá. Illumination Apricot´ – svítivě oranžově žlutý květ se skvrnami . Nejjedovatější je náprstník velkokvětý, ale i náprstník červený, žlutý a vlnatý je prudce jedovatý. Smrtelně otráví i vodu, ve které před tím byl.


Roste u nás volně, má podobné účinky jako ostatní náprstníky. Nálev z rostliny přidaný do vázy prodlužuje trvanlivost řezaných květů. IV-VI, G GR kontejner 9x9cm. Jírovec žlutý - Aesculus flava - konzum plodů!


Galeobdolon luteum) a krtičník . Tento kříženec, náprstník rodopský, roste nad Bačkovským monastýrem v Rodopech (Bul- harsko) na. Aesculus hippocastanum;jírovec maďal Aesculus octandra;jírovec žlutý. Květy má krátce stopkaté, nící se světle žlutou korunou s hnědými žilkami nebo skvrnami. Existují dva druhy náprstníku, které jsou trvalkami a mají žlutý květ (opět podoba s diviznou), a to náprstník žlutý a náprstník velkokvětý.


Narcissus pseudonarcissus - narcis žlutý. Datura stramonium - durman obecný. Papaver somniferum - mák setý . Nicandra physalodes lilík mochyňovitý. U nás můžeme také najít jiné druhy náprstníku, například náprstník žlutý a náprstník .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky