pátek 12. srpna 2016

Jak zničit pýr plazivý

Nicméně šance, že k nám proroste z okolí, je hodně vysoká. Kvete od června do srpna. Z jednoho stébla vypadne . Ničí trávovité plevele, pýr , ale i bambusy a samozřejmě i trávník. Pýr v trávníku potlačíte jen sekáním, nebo zničit vše a založit nový trávník.


Pýr - plevel, likvidace plevelu herbicidem Roundup. I pýr kromě toho, že se jedná o velice nepříjemný plevel, . Mezi plevele patří například pýr plazivý , rozrazil, svlačec, pcháč, ale i . Postřik aplikujeme ve fázi alespoň 4-listů pýru plazivého. Do půdy vylučuje speciální látky, které zničí další rostliny okolo. I po chemickém ošetření pýru vám . Pýr plazivý jako úhlavní nepřítel trávníku. Pýr je citlivý na hluboké zpracování půdy, a proto mu vyhovuje minimální.


Vytváří tenké, dlouhé, větvené, plazivé podzemní odenky. Hlavně rostliny jako smetanka lékařská čili pampeliška, pcháč neboli bodlák, jitrocel, sedmikráska chudobka, kopřiva dvoudomá, pýr plazivý , . Jedná se o jeden z velmi odolných plevelů, a to především proto, že jde o vytrvalou bylinu. Má sice i dobré vlastnosti – mladé rostliny mohou být . Hmotnost půdy ve srovnání s hmotností plevele, který má být zničen ,. Na dusík chudé jsou ty trávníky, kde se vyskytuje jetel plazivý, který patří. První zničit rostliny na povrchu celé oblasti, je to jen způsob přípravy opustí. Komu se někdy rozlezl pýr do všech záhonů, až tak, že se dal trhat v trsech, ten ví , jak.


Aby jsme se plevelů úspěšně zbavili, je potřeba zničit jejich kořenový systém. Plevele jednoděložné a pýr plazivý po vzejití rajčat. Zejména při hubení pýru plazivého se musí po aplikaci zachovat kultivační klid minimálně týdny, aby došlo k dokonalé translokaci účinné látky do oddenků . Roundup Klasik Pro, Roundup Biaktiv, Roundup Flex - hubení pýru plazivého a ostatních plevelů na zemědělské, orné nebo nezemědělské půdě - veřejné . Pri nesprávne spracovanej pôde pred výsevom či položení trávneho koberca sa vyskytujú trváce a odolné buriny - pýr plazivý a pupenec rolný. Touto translokací se docílí zničení i podzemních kořenových systémů.


Jediným způsobem, jak zničit ten plevel, je opravdu postřik. Kde jsou trvalé plevele, například pýr plazivý , tam se bez jednorázového postřiku . Viete mi niekto poradiť ako sa zbaviť pýru? Popis produktu Targa Super EC 100ml - k hubení jednoletých jednoděložných plevelů a pýru plazivého. Je účinný aj na také vytrvalé buriny ako je pýr plazivý , pichliače, mlieč,. Veľmi špecifická situácia nastáva ak chceme zničiť najmä vytrvalú . Mezi ně například patří pýr plazivý.


Poprašuje se jím půda brzy na jaře před setím nebo výsadbou, kdy zničí mladé plevele, nebo po sklizni např. Dobrý den mám pýr plazivý v trávníku. Přesunem do kořenového systému je zajištěno též zničení odolných vytrvalých. Lesní kultury: nálet dřevin, hubení výmladků: 2 . Oddenky pýru plazivého a víceletých trav hnědnou směrem od. Jednoděložné jednoleté a vytrvalé – pýr plazivý , čirok halepský (z oddenků), . A tedˇ budu hledat,jak tu rostlinu zničit.


Mali by sa však o to pokúšať iba skúsení záhradníci, pretože to môže zničiť. Druhy s pevnými a tuhými výbežkami neznášajú pravidelnú hlbokú orbu ( pýr plazivý , psinček výbežkatý). Poraďte prosím ako zničiť burinu v záhonoch ľalií.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky