středa 30. září 2015

Pěstování mandarinky z pecky

Vypěstujte si vlastní citrus z pecky. I v domácích podmínkách můžete pěstovat citrusy. Další fotografie v galerii. Pecky pomeranče, citronu, mandarinky , limetky.


Ještě bych připojil, že to budu pěstovat v paneláku, v létě na balkoně (skleněný balkon) a v . Mandarinka je citrus, jehož domovem je Čína a Japonsko.

Jedná se o stálezelený, bohatě rozvětvený keř dorůstající do . Stačí jen mít trošku trpělivosti, řídit se radami pro pěstování a. Pecky a semínka nejdříve opatrně očistíme od dužniny, opláchneme vodou a. Nemusí to být jen běžné mandarinky a citrony, ale třeba limetky a kumkvaty. Já mám pecky z hrušky už víc jak týden ve hlíně spolu s mandarinkou :) V druhém květináči mám pomeranč a pak citron, tak jsem zvědavá co z mého prvního . Snad každý z nás si někdy zkusil zasadit pecku nějakého citrusu, ale již. Když zasadíte pecku z citrónu, je to podobné jako třeba s jablkem.


Zkuste doma pěstovat citrusy, třeba mandarinku. Stromky citrusů můžete koupit už vypěstované, anebo začněte sami od .

Citrusy lze pěstovat jako pokojové či přenosné rostliny, byt či terasu výjimečně. Pomerančovník, mandarinka a grapefruit snášejí dobře přímé . Suvenýr z letní dovolené u moře v podobě pecky z exotického ovoce? Mít vlastní úrodu citronů, mandarinek , fíků či datlí je sen snad každého zahrádkáře. Pěstování avokáda vyžaduje velkou dávku trpělivosti.


PRO DĚTI Vyzkoušíme s dětmi snadné pěstování mandarinky z pecky nebo si zakoupíme roubovaný citroník a vypěstujeme si vlastní biocitróny. Pro bytové pěstování se také doporučuje grep, pro své teplomilné. Není nad vlastnoručně vypěstovaný citron nebo mandarinku.


Ten se dá vypěstovat z pecky. Malé rostlinky prospívají lépe . Použít můžete pecky z mandarinek , limetek, pomerančů, litchi, datlí, granátových jablek, grepů, mučenky nebo pomela. Samozřejmě že by se takové pěstovat daly. Nejdříve by však musel někdo takové odrůdy vyšlechtit, a jak známo, doposud se to nikomu nepovedlo. Koupíte si v obchodě mandarinky , pecky nasadíte do substrátu do kelímků od jogurtu a sledujete, zda raší.


Pojďme se tedy podívat na to, jak pěstovat liči, aby oživilo váš interiér. Toto drobné ovoce je kulaté, má plnou chuť, obsahuje mnoho vitamínů a uprostřed má velkou pecku. A z této pecky vám může vyrůst vaše vlastní meruňkový . Naštěstí dva z nejoblíbenějších druhů si snadno vypěstujete na vlastní zahradě.

Pokud si je vypěstujete sami, . Třeba u citrónů se s tím nesetkáme, ale u pomerančů a mandarinek. Jak pěstujeme avokádo z pecky. Jakou pecku vybrat, jak naklíčit a jak zasadit. Naše další zatím úspěšně pěstovaná rostlina byla ve vodní lázni taky s. Možná vás napadlo, že si zasadíte pecku z citrusu a pokusíte se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky