úterý 29. září 2015

Athyrium filixfemina

Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, která většinou roste na dřevě živých i mrtvých. Podle teploty budeme čekat dva týdny až dva měsíce, než pytel s. Hlívu ústřičnou - dřevokaznou houbu můžeme pěstovat na dřevě a pilinách nebo na. Naočkovaná polena uzavřeme v plastovém pytli a ponecháme v místech s . Osvědčené je i pěstování na slámě v igelitových pytlích.

Tradiční metody pěstování hlívy ústřičné na dřevě měly různé slabiny. Pěstování hlívy ústřičné. HLÍVA ÚSTŘIČNÁ (Pleurotus ostreatus). Po dvou nebo třech dnech v pytlích je třeba neustále kontrolovat teplotu,. Slámu s hlívou poté pěchujeme do připravených polyethylenových pytlů , jejich . MODERNÍ PĚSTOVÁNÍ HLÍVY NA SLÁMĚ STUDENOU CESTOU BEZ PROPAŘOVÁNÍ.


Vápno rozmíchejte ve studené vodě a roztok vlijte do pytle se slámou. Při tomto pěstování potřebujeme řezanou, nejlépe pšeničnou slámu, polyethylenový pytel a sadbu hlívy ústřičné.

Sadbu rozdrobte na malé hrudky a promíchejte přímo v pytli se slámou. Hlívu lze pěstovat na pařezu v zahradě, v pytlích se slámou . Kvalitě substrátu prospěje, když pytel po vypuštění vody na den . Jejich dodržení není příliš složité a pěstování hlívy lze relativně jednoduše. Potom můžeme špalek vyjmout z pytle a spodní řeznou plochou jej uložit do jamky . Využít k tomu můžeme pěstební substrát, piliny, ale i třeba obyčejný pytel.


INTENZIVNÍ PĚSTOVÁNÍ HLÍVY. PE (polyetylénové) pytle. O účincích hlívy bylo napsáno mnohé, ale jak na její pěstování ? Sadba hlívy ústřičné , polyetylénový pytel a parafín nebo štěpařský vosk nebo . K pěstování hlívy ústřičné vám bude stačit substrát s myceliem hlívy. Takto naočkované pytle dejte do místnosti s teplotou 15–°C nebo i . Optimální je, pokud teplota v pytli dosahuje cca stupňů. Další možnost domácího pěstování hub vyžaduje již trošku více přípravy.


Začít můžeš s hlívou ústřičnou. Potřebovat budeš pevný igelitový pytel. Můžete ho zalévat, ještě jistější je přikrýt ho igelitovým pytlem , který.

Intenzivní pěstování hlívy ústřičné v pytlích a extenzivní pěstování na dřevě (špalku). Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství. Naočkováné špalky vložíme do čistých igelitových pytlů po jednom nebo více.


Pro pěstování hlívy ústřičné lze využít také čerstvých pařezů . Nejčastěji představuje u hub jako je hlíva ústřičná pěstování sadba. Za dva až tři měsíce špalek zakopejte V pytli z umělé hmoty bude mít . Minulý týden jsme si řekli, jak je hlíva ústřičná strašně zdravá a dobrá. Po tomto „make-upu“ polena uzavřeme do polyetylenových pytlů a . Hlíva začíná růst koncem léta (září) až do zimy – domácí pěstování není. Horní zaočkovanou plochu této sestavy přikryjeme folií a pytel volně zavážeme.


Z povolených druhů hub se u nás nejčastěji pěstují žampiony a hlíva ústřičná. Pro komerční pěstování se pytle plní 20–kg osázeného substrátu. Jak pěstovat hlívu ústřičnou ? Hlíva se nejčastěji pěstuje v pytlích na slámovém substrátu.


Oblíbili jste si hlívu ústřičnou ? Začněte v něm pěstovat hlívu! Naočkované kmeny uložte v pytlích na takové místo, kde je teplota nižší než .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky