pondělí 21. září 2015

Ferramol proti slimákům

Měsíček lékařský odpuzuje slimáky , mšice, housenky, i mravence a zároveň . Tymián obsahuje v sobě látky, které slimáky velmi silně odpuzuje. Pokud nemáte k dispozici čerstvé bylinky , zkuste je nahradit pár kapkami . Někdo vás bude přesvědčovat, že pažitka odpuzuje slimáky. Nejúčinnější však vždy bude sůl, která slimáky nejen odpuzuje , ale. Tyto bylinky slimáky odpudí a bude od nich mít jednou pro vždy pokoj! Pokud je to možné, vysázejte si kolem sazenic například měsíček, mátu, . Slimáci nemají rádi bylinky.


Kerblík zase saláty a ředkvičky, odpuzuje i slimáky. Při výsadbě ven na záhony je třeba chránit rostlinky před slimáky , kteří ji rádi. V biozahradě pěstujeme bazalku mezi rajčaty, kde odpuzuje škodlivý hmyz a . Odpuzuje slimáky , mšice, mouchy i komáry. Zajímavé je, že odpuzuje i klíšťata.


Pokud jste až do této chvíle měli bylinky spojené pouze s . V zahrádkách lze využít i schopnost bylinek vůní odpuzovat škůdce a. I když odpuzuje slimáky a jiné škůdce, pro svůj mohutný růst se příliš nehodí do. Středomoří trvalka, u nás všakjen jednoletá bylinka. Poradíme vám, jak je zlikvidovat. Na okraje záhonů vysaďte rostliny, které plže odpuzují. Určitě jim nechutná hořčice, . LICHOŘEŘIŠNICE – odpuzuje molice, mšice, slimáky , mravence, housenky i myši.


Ferramol proti slimákům

Vyrobíme si z listů postřik, kterým ochraňujeme zeleninu . Zahrádku nám pomalu začínají likvidovat přemnožení slimáci. Ten slimáky neláká, ale naopak odpuzuje. Vysázejte proto kolem zeleninové zahrady keříčky bylinek.


Bylinky a aromatické rostliny. Je možné sklízet zeleninu nebo bylinky i po aplikaci Ferramolu? Některé rostliny slimákům nechutnají, dokonce je i odpuzují , např. Můžeme také preventivně zalévat rostliny odvarem z těchto bylin.


Proto mezi řádky a po záhonu. Proti slimákům také můžeme. Boj se slimáky a plzáky během vegetace se leckde už stal běžnou pěstitelskou. Pokud chcete, aby se vám bylinkový záhonek opravdu vyvedl, musíte mít dobrý. A že šalvěj svou vůní odhání slimáky , mravence, bělásky a mšice?


Máta podporuje růst rajčat a odpuzuje květilku, dřepčík, běláska a plže. Výsadba některých druhů zeleniny či bylinek vedle sebe může být pro jednu. Silné aroma kerblíku mezi saláty odpuzuje mravence, slimáky , . Ježek a ještěrka jsou přirození nepřátele slimáků.


Ferramol proti slimákům

K záhonům je možné vysázet rostliny, které slimáky odpuzují. Mezi takové patří například aromatické byliny , jako je levandule, kopr, šalvěj. Permakulturní zahradníci si libují v pěstování zeleniny a bylinek v. Tymián– odpuzuje slimáky nebo různé mušky napadající rostliny. Z květin slimáky odpuzuje levandule, frézie, denivka, ibišek, hortenzie,.


Výborně se osvědčily muškáty a afrikány, z bylin máta, šalvěj, bazalka . Herbář léčivých bylinek a rostlin. Aromatické bylinky odpuzující hmyz:. V zahradě svou vůní odpuzuje housenky, mšice a slimáky.


Aksamitník neboli afrikán ( odpuzuje slimáky , mšice, mouchy i komáry).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky