čtvrtek 17. září 2015

Mrazuvzdorný granátovník

Mrazuvzdorný granátovník

Granátové jablko ( punita granatum ), snáší mrazy -až -stupňů. Mrazuvzdorný granátovník vhodný pre pestovanie priamo v záhrade. Semena, z nichž vzešly níže popsané břeclavské marhaníky, byla přivezena . Granátovník je nízký stromek a má červené až šarlatově zbarvené květy. V našem klimatu jej můžeme pěstovat nejlépe jako tzv. Roste jako malý pokojový stromek, případně keřík.


Mrazuvzdorný granátovník

Uvažujete o nové rostlině, která by se hodila na balkon, terasu či do zimní zahrady? Mohl by jí být granátovník. Po celou sezonu kvete zářivě . Pokud chcete granátovník pěstovat volně v zemi, doporučujeme použít zimní skleník z makrolonu. Minimální teplota: krátkodobě -° C, . Pochází z vápencových hor jižní Evropy a je tedy plně mrazuvzdorný.


Punicum je opadavý keř nebo malý strom dorůstající výšky pěti metrů a plodem je vysychavá kulovitá bobule velká až. Spoľahlivá mrazuvzdorná odroda pochádzajúca z Turkmenistanu. Tvorí silno rastúci krík vhodný na pestovanie vo veľkom kvetináči.


Mrazuvzdorný granátovník

Bohato kvitnúci granátovník s atraktívnymi oranžovo červenými kvetmi a. Gréci v ňom videli symbol plodnosti, lásky a šťastia, hádzali ich pod nohy . Je odolný a velmi vhodný pro tvarování bonsaí. Ovoce opředené tajemstvím a legendami, šťáva a zrníčka lahodné chuti, ale také plná zdraví, to jsou plody granátovníku obecného neboli . Původem středomořský granátovník obecný neboli marhaník granátový dorůstá výšky několika metrů. Je opadavý ker alebo menší strom.


Kvety má obojpohlavné, samoopelivé, červenej farby. Punica granatum - granátovník 800. Kvitne počas celého vegetačného obdobia od jari do jesene.


Plody jsou intenzívně červené a velmi sladké. Chorvatska budou určitě mrazuvzdornější , než semenáče z jižního Španělska). Na rozdíl od rostlin vypěstovaných z dovážených plodů bohatě kvete a plodí.


Je mrazuvzdorný do -až -stupňov. Je velmi mrazuvzdorný , někteří jedinci snáší i -19°C. Plody sú väčšie guľaté bobule s pevnejšou šupkou zelenej farby, vnútri s väčším množstvo semien s dužinatým obalom.


Milí naši zákazníci, tešíme sa, že Vám môžeme predstaviť novinku - mrazuvzdorný granátovník Wonderfull! Fíkovník Peretta - mrazuvzdorný , Muchovník, Kiwi Issai - samosprašné,. Nemecká odroda Kiwi Weiki, plne mrazuvzdorná , dorastá do výšky 2-m. Potrebuje k rastu oporu napr.


Vyžaduje slnečné stanovište . Predám granátovník veľkoplodý. Venkovní mrazuvzdorné květiny. Velmi odolný, mrazuvzdorný. Dom a záhrada - Rozchodnik mrazuvzdorny bazár. Rastlina pochádza z oblastí blízkeho východu, odkiaľ sa rozšírila do celého . V chladnejších oblastiach Slovenska nie je úplne mrazuvzdorný , pr.


Je značně mrazuvzdorná , plané formy vydrží v době vegetačního klidu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky