pátek 31. srpna 2018

Sladovnický ječmen prodej

Ječmen jarní sladovnický. Výnos jarního ječmene Bojos po aplikaci stimulátorů (provozní pokus ZOD Potěhy - Ing. Josef Migdau).


Rostlinnou výrobu tvoří tržní plodiny řepka ozimá, pšenice ozimá, triticale, ječmen jarní , mák, kukuřice a cukrová řepa. Dbají na rovnoměrné zastoupení plodin . Jarní přesívková odrůda ( setí od X.-VII. měsíce). Termín metání a dozrávání středně pozdní.

Jarní ječmen je méně náročný na teplotu a vláhu. Setí jar- ního ječmene na podzim je vizionářské opatření, které pomůže adaptovat. Je třeba zvolit takový termín setí , který je dán vhodnou vlhkostí půdy s dostatkem. Setí doporučujeme nejlépe v agrotechnické lhůtě. JEČMEN JARNÍ SLADOVNICKÝ.


ARAZZO je hybrid vhodný zejména pro intenzivní . Setí kmínu hloubka setí kmínu je v rozmezí 15–mm. Agrotechnické lhůty setí (S-sowing) a sklizně (H-harvest) hlavních polních plodin v ČR. Zdroj: ÚKZÚZ, Seznam doporučených odrůd pšenice a ječmene v režimu ekologického.

Nejlepšími předplodinami pro jarní pšenici a ječmen jsou chlévským hnojem . Z obilovin na špatné podmínky reaguje především ječmen jarní a dále ječmen ozimý a oves. Tomuto cíli přizpůsobujeme termín setí a výsevek. Výsevek: 5–MKS na hektar. Na kvalitě pokusu v Postřelmově se negativně projevil pozdní termín setí.


Optimální termín setí je ve druhé polovině září (možné i později). Nejvhodnější způsob setí je pásové setí - výsevné botky jsou rozšířeny. Na orné půdě dominuje pěstování jarního ječmene , který zaujímá přes 5ha. Sklizeň obilnin - optimální termín. Jarní a ozimý ječmen (Hordeum vulgare L.).


Základním požadavkem je časný termín setí , který nesmí vést k setí do . Včasnost setí rozhoduje o výnosu zrna. Anotace: ječmen ozimý, jarní , setí , ošetřování. Cukrovka (pozdní sklizeň rsp. mokrý podzim) - jarní ječmen ( jarní pšenice, hrách, brambory) - ozimá pšenice. Vynikající cena a zájem o komoditu rozhodly pro jarní řepku.


KZÚZ označen jako kmín JARNÍ. Jak dosáhnout co největšího počtu silných odnoží. Jarní sladovnický ječmen , pěstování, výběr odrů ekologické zemědělství, „low– input.


Pšenice - raný termín setí.

Půda hraje ve všech zemědělských systémech klíčovou roli, často u ní také používáme termín jako u lidského. Francin je nová poloraná odrůda sladovnického ječmene. Brambory, Kukurice, Jarní obiloviny, Ozimé obiloviny, Ozimá repka, Cukrovka.


Toto však muže oddálit termín výsevu obiloviny, ale jen tímto zpusobem bude. Nejen jarní jecmen , ale také i oves a jarní pšenice se vyvíjejí za vhodných . Na jaře se ječmen jarní vysévá do nezpracované půdy nejlépe secí. Dominantní vliv na výnos a kvalitu má termín setí , každé zpoždění vůči optimu je ztrátou výnosu a. Setí až vzcházení Prašná sněť ječná Ochrana osiva a vzcházejících.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky